Када се припремамо за разговор за посао често имамо на уму питања која нас највише занимају и која бисмо поставили послодавцу. Том приликом можемо занемарити како ћемо се ми представити, како ће нас проценити и која су то питања која највише занимају послодавца.

Представи себе на најбољи могући начин и истакни се на разговору за посао!

Свакако се треба представити истинито и једноставно, али са применом неколико најважнијих трикова и савета оставићете најбољи позитиван утисак. Кажу да одело не чини човека, али имајте на уму да је први утисак најјачи. Стога идите увек уредни, даме умерено нашминкане, исфениране и одевене у комбинацији у којој ће оставити утисак озбиљног пословног кандидата.

Будите свесни да одећа говори више о вама, о вашим особинама, о вашем поштовању прилике поводом које сте на разговору, о поштовању послодавца и саговорника и о веома битном самопоштовању.

Лагање није дозвољено

Други савет је да своју радну биографију представите сходно чињеницама које су тачне и истините,  без преувеличавања чињеница и без умањења значаја истих, дакле одмерено али самопоуздано говорите о свом образовању и радном искуству.

Истакните своје врлине, али нагласите и шта желите да усавршавате и код себе. Тим наступом представићете се као поуздан, искрен  кандидат који је истовремено самосвестан и спреман на учење.

Има ли питања?

Кроз питања која вам послодавац поставља на разговору, дискретно се надовежите са потпитањима упућеним њему  о његовој компанији, начину рада, резултатима пословања, како бисте показали интересовање, флексибилност и предусретљивост.

Не заборавите да идете на разговор са осмехом. Морате веровати себи да би вам и други поверовали. Нека ваша енергија шаље поруку да сте позивитиван, конструктиван, предусретљив и флексибилан сарадник. Срећно!

Сузана Марјановић

 

 

Leave a comment