Ако посетите реку Дрину, између планине Гучево и Мајевице, у Бањи Ковиљачи, наићи ћете на оазу мира у  Етно село Сунчана река. Уколико пожелите да се вратите у старинско време и да се осетите нестварно, бајковито и релаксирано, да уживате у природи, можете прошетати, ручати, чак и преноћити у сојеници Сунчане реке.

Уживајте у излетима и у природним богатствима!

У близини су бања, Зворничко језеро, Трешњички кањон, бројни манастири које можете посетити уколико желите да упознате и ширу околину. Можете посетити насеље кућица „Роберт де Ниро“ где свака кућица носи специфичан назив. Уколико будете разгледали брвнарице, даме могу наићи на неку која се зове баш као и она.

Можда се одлучите да играте одбојку, бадминтон, тенис, мали фудбал или да свратите до ресторана са богатом домаћом трпезом или можда се сместите у хлад липе и тополе на обали реке.

Седам хектара земљишта припада Суначној реци и намењен је за туристичке атракције. Награђен је и са две златне медаље за авантуристички туризам. За децу, за гурмане, за љубитеље природе и старина – за сваког се може наћи нешто по избору  у Сунчаној реци.

Сем тога, идилично је и атрактивно место и за снимање филмских сцена из природе. Редитељ Здравко Шотра, снимао је сцене за три серије Грех њене мајке, Непобедиво срце и Шешир професора Косте Вујића.

Уколико сте у близини Дрине или Гучева, прошетајте до овог туристичког раја. Чак и ових јесењих дана можете прошетати шљунковитом дринском обалом и упознати Шотрину плажу. 

Сузана Марјановић

 

Leave a comment