Концерт женског камерног хора Лауда

Женски камерни хор ,,Лауда” настао је фебруара месеца текуће године са идејом да пружи могућност свим девојкама које имају мало или нимао искуства са певањем, али велику амбицију и жељу да се у томе опробају. Женски камерни хор ,,Лауда” настао је фебруара месеца текуће године са идејом да пружи могућност свим девојкама које имају мало или нимао искуства са певањем, али велику амбицију и жељу да се у томе опробају. Хор има идеју да развије сарадњу са различитим извођачима, као и да се опроба у различитим врстама музике. Из тог разлога, за један од првих наступа, девојке су одабрале да направе вече келтске музике и публици представе најпопуларније нумере овог жанра.

Концерт женског камерног хора Лауда

Концерт ће се одржати 30. октобра, са почетком у 20 часова, у простору Културне станице Еђшег (Антона Чехова 4). Уз женски камерни хор “Лауда”,под уметничким руководством Иване Антић, као солисти и солисткиње наступиће: Вивијен Куртовић, виолина, Ивана Њежић, флаута, Владислав Велковски, гитара, Живан Поповић, удараљке.  Улаз је слободан.
Концерт се реализује кроз пројекат “ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива”. Пројекат у 2019. години спроводе удружења “ХММ…”, БалканИДЕА Нови Сад и ЦЕКРО, уз подршку програма ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и Градске управе за спорт и омладину – Канцеларија за младе Нови Сад, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину. Одржавање концерта помогли су и Културна станица Еђшег, као и Колпинг друштво Србије. Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на број 064 354 2936 (Ивана) и 065 9940 814 (Душица).

Догађај на друштвеној мрежи Фацебоок објављен је ОВДЕ. Информације о активностима реализованим у оквиру “Локомотиве” могу се погледати ОВДЕ.

Коментари

Leave a reply