Четврти по реду Октоберфест одржан је 18. и 19. октобра у Мастерс хали Новосадског сајма. Поред више дестина брендова пива из целога света, посетиоци су имали прилику да уживају у баварским кобасицама, перецама, али и сјајном музичком програму.

Прве вечери наступили су бендови Прљави инспектор Блажа и кљунови, Атомско склониште, Ван Гог, Санитариум и Збогом Брус Ли.


Друге вечери музички програм су отворили Ортодокс Келти и најавили сјајну и динамичну атмосферу, коју су даље подгрејали Јура Стублић и Филм. Након овог фантастичног наступа Дејан Петровић Биг Бенд је већ традиционално одушевио све присутне, а за сам крај Електрични оргазам је својим деценијским хитовима затворио овај фестивал.

Oktoberfest
По угледу на Минхенски Октоберфест, Нови Сад настоји на очува традицију испијања пива на овим просторима и оваквим догађајем привуче посетиоце не само из региона, већ и из других земаља света. Новосадски Октоберфест је, по речима Роберта Чобана, председника Color Press групе, уврштен у 10 најбољих у свету.


Оно што је највише одушевило посетиоце, поред сјајног музичког програма, јесте понуда разних врста пива, а чини се да су крафт и мале занатске пиваре овог пута издоминирале са понудом необичних пива различитих укуса IPA, LAGER, PALE ALE, тамна, пшенична…


Разноликост и добра енергија су оно што је већ традиција за Новосадски Октоберфест, који сваке године привлачи огроман број посетилца како са домаћих тако и страних простора.

Делић атмосфере можете погледати у нашој галерији.

 

Тања Савовић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment