Предавање на тему организације пословних система у колаборативној економији односно “како не поседовати ништа, а имати све” биће одржано у уторак 22. октобра од 19 ч у ПРОСТОРУ (Београдска 11, Петроварадин). Предавач ће бити правник Ђорђе Кривокапић из SHARE фондације, чији је фокус научног интересовања међусобни утицај савременог друштва и технологије.

Посети предавање!

Треће предавање SHARE фондације у ПРОСТОРУ, бави се утицајем новог индустријског преокрета односно четврте индустријске револуције на практичну свакодневицу у којој људи нису у могућности да разлуче када су у позицији клијента, када пружају услуге, а када су они сами производ.

Колаборативна економија је нови друштвено – економски модел који је омогућен технолошком револуцијом која се десила у свету. Подразумева повезаност свих актера кроз онлајн платформе у оквиру којих се размена добара и услуга може спроводити поуздано и транспарентно.

Ђорђе Кривокапић по образовању је правник, а од 2012. године укључен је у рад SHARE Фондације у оквиру које као програмски директор води тим мултидисциплинарних истраживача у више десетина пројеката у области Интернет слобода и дигиталних права. Такође, Кривокапић тренутно ради као доцент на Факултету организационих наука Универзитета у Београду.

Програм је бесплатан и реализован је у оквиру пројекта “Покрени промену, буди промена” у сарадњи са ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад.

Leave a comment