На Новосадском сајму туризма, штанд Омладинске престонице Европе привукао је и ове године најмлађе посетиоце и заинтересовао их разним активацијама.

ОПЕНС је на сајму обележио два места. Први штанд је био у оквиу Туристичке организације Новог Сада у циљу промовисања програма за младе, други је био део ОПЕНС зоне која је окупила велики део младих током три дана и угостила многе малишане и све остале туристе који су се интересовали за ативности ОПЕНС-а.

„Задовољни смо посећеношћу нашег штанда, млади долазе организовани на Сајам, заустављају се и задржавају на нашој зони. Ту су и наши волонтери који их увек радо дочекају и упозају са титулом Омладинске престонице Европе. Многима се допада идеја коју спроводимо, врло су заинтересовни, а неки од њих су и заинтересовани да нам се прикључе,“ каже асистент координаторке за омладинске активности Младен Илић.

Циљ је да се Нови Сад на сајму представи као Омладинска престоница Европе, као још један додатни туристички потенцијал који може да призове младе људе из Европе и региона и осталих делова Србије. Туристичка огрганизаија Новог Сада-ТОНС је препознала титулу Омладинске престонице Европе као потенцијал који може да донесе специфично нову категорију туриста, а то су млади.

Извор: ОПЕНС

Leave a comment