Путем апликације Пружи корак којом се прикупљају средства за изградњу родитељске куће за Удружење родитеља деце оболеле од рака, за мање од месец дана прикупљено скоро пола милиона евра. 

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР, објавило је да су грађани користећи мобилну апликацију досад прикупили 50.317.189 динара за изградњу родитељске куће.

Званично проглашавамо да је октобра 2019. године Србија постала прва држава на свету чији су грађани и пријатељи добре воље препешачили обим планете Земље у хуманитарне сврхе – стоји на Нурдоровом Фејсбук профилу.

Покретачи акције, Тамара Кларић и Богдан Стевановић, пешаче од Ниша до Београда у хуманитарне сврхе. На сваких хиљаду корака компаније спонзори уплате 100 динара на рачун НУРДОР-а за изградњу родитељске куће у којој ће, поред постојећих, боравити родитељи са малишанима који из унутрашњости долазе у неки од великих градова на лечење. Од средине септембра, у акцију су могли да се укључе сви грађани инсталирањем апликације Пружи корак на мобилне телефоне, путем које се на исти начин кораци конвертују у динаре и потом уплаћују на рачун НУРДОР-а.

Грађани су подршку акцији пружили и на “Солидарном маршу” који је организован по Тамарином и Богдановом доласку у Београд.

 

Leave a comment