Сјајни ЛИМАН учествује на свим мастерс турнирима Фиба 3×3 у 2019. години!

Баскет тим ЛИМАН успео је да се домогне последњег Мастерс турнира који им је недостајао и тиме постане једини тим икада који је успео да обезбеди учешће на свим мастерс турнирима ФИБА 3×3 серије у току једне сезоне.

Да ли ти волиш баскет?

Лиман је већ раније обезбедио учешће на мастерс турниру у Саудијској Арабији , а освајањем ФИБА 3×3 challenger турнира, који је 28. и 29. септембра одржан у Seoul-у (Јужна Кореја), Лиман се пласирао и на турнир мастерс серије у Nanjing-у. И поред изузетно тешке сезоне, током које је тим услед повреда био ослабљен неиграњем свог најбољег играча и капитена Стефана Стојачића, као и уз повремено одсуство Александра Раткова и Стефана Којића , момци из ЛИМАНА су успели да у сезону 2019. године постигну невероватним успехом.

“Дефинитивно веома тешка сезона иза нас. Повреде које су задесиле нашу екипу ове сезоне оставиле су трага на игру Лимана. Веома тешко је било издигнути се изнад ситуације и вратити се на победнички пут. Ухватили смо одлицан ритам у септембру месецу,иако само са три играча на неким турнирима, и задржали континуитет добрих игара… Изборити свих 11 мастерса је више него успех. Нико никада у историји 3×3 баскета није успео да избори све мастерсе тако да маxимално мотивисани и оптимистицни дочекујемо најбитнији део сезоне- крај сезоне”, рекао је Максим Ковачевић.

Лиман је учврстио своју позицију на првом месту овогодишњег FIBA 3×3 World Toura, те ће поред ових 11 мастерс турнира бити учесник и финалног мастерс турнира – Utsunomiya Final 2019. који ће бити одржан 2. и 3. новембра у Јапану.

Сјајне момке из ЛИМАНА већ 12. и 13. октобра очекује 10. мастерс турнир по реду, који ће играти у Nanjing-у у Кини.

 

 

 

Leave a comment