УПСХИФТ позива младе: Пријави проблем и освоји средства да га решиш!

Пријави проблем и освоји средства да га решиш!

Конкурс у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност“ отворен је за све младе који желе да допринесу позитивним променама у свом окружењу, узраста 13 – 19 година који живе на територији Јужнобачког округа (Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Бечеј, Врбас, Жабаљ, Нови Сад, Петроварадин, Србобран, Сремски Карловци, Темерин, Тител).

Да ли препознајеш проблем у свом окружењу?
Да ли желиш да помогнеш некоме ко има проблем?
Да ли желиш да са својом екипом створиш неку супер причу?

Пусти машти на вољу, размисли о призорима, стварима или понашањима које срећеш сваког дана, а и које желиш да промениш на боље.

Да ли можда библиотека или игралиште треба да буду боље опремљени? Или би комуникација међу вршњацима требало да се побољша?
Да парк буде зеленији? Да се за твоје вршњаке са сметњама у развоју и/или инвалидитетом створи више прилика да се укључе?
Да се смањи бацање хране, одеће? Да се боље користе технологије? Да корисно проводиш слободно време, видиш насмејана лица у свом окружењу, стекнеш занимљиве прилике за учење?
Буди она/ј који ће да промени …све што ти падне на памет! Ми ћемо ти помоћи да нађеш решење!
ПРИЈАВИ СЕ!
За 10 тимова из Јужнобачког округа који се пријаве на конкурс са најбољим идејама организујемо тродневну радионицу у Новом Саду. Тимови ће радити са менторима, стицати нове вештине и знања да дођу до жељеног решења!
Пет најпосвећенијих тимова са најоригиналнијим предлозима добиће финансијску подршку и до 2 000 евра да спроведу своју идеју у дело!
ТВОЈ ЗАДАТАК је да уочиш проблем, окупиш тим који броји 3-5 чланова и пријавиш се преко овог линка. Ако ти треба инспирација, погледај како је било на УПСХИФТ-у у Београду и којим су се темама бавили твоји вршњаци.
ФАЗА 1 – ПРИЈАВЉИВАЊЕ, ТРАЈЕ ОД 04.9. до 01.10.2019.
УСЛОВИ за пријаву на УПСХИФТ 2.0 су:
сви чланови тима морају бити узраста 13-19 година
сви чланови тима морају живети на територији Јужнобачког округа
сви чланови тима морају присуствовати радионицама у Новом Саду у периоду 24-26. октобра 2019.
сви чланови тима треба да имају жељу да мењају своје окружење на боље.
ПРИЈАВИ СВОЈ ТИМ до 1. октобра!
Ако имаш неко питање, слободно се обрати организационом тиму на сара.цортан@разливалисте.цом.

ФАЗА 2 – СЕЛЕКЦИЈА И ПРИПРЕМА
УПСХИФТ тим ће бирати најбоље идеје које, према оценама Саветодавног одбора програма, имају потенцијал да дођу до реализације и обавестити вас да ли је ваш тим прошао даље!
Након разговора, одабраних 10 тимова, 24. октобра креће на тродневну УПСХИФТ радионицу! Одабрани тимови ће добити припремни задатак који ће им помоћи да боље разумеју проблем који желе да реше.

ФАЗА 3 – РАДИОНИЦЕ – 24-26.10.2019.
Састаћемо се 24. октобра у Културној станици Еђшег у Новом Саду, у улици Антона Чехова 4. Тамо нас чека три дана интензивног рада.
Сваком тиму биће додељен ментор, који ће вас усмеравати и помоћи вам да кроз анализе и планирање дођете до правог и остваривог решења.
26. октобар је последњи дан УПСХИФТ радионице када ћете своје решење представите пред жиријем.
Жири ће изабрати пет најбољих тимова који ће добити менторску помоћ и средства у износу до 2 000 евра за спровођење предложеног програма који ће довести до промене постојећег стања.
УПСХИФТ широм света
УПСХИФТ је програм се дугорочно спроводи у земљама широм света и подстиче младе да решавају проблеме у свом окружењу, побољшају живот у заједници и преузиму ствари у своје руке.
Ако разумеш енглески и желиш да сазнаш више о глобалном програму, прати овај линк.
Дијалог за будућност
УПСХИФТ реализује Разливалиште, у оквиру заједничкогрегионалног програма „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије у и између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије“ спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО, а финансира га Фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ).

Leave a comment