Најпрестижнија светска недеља моде „Paris Fashion Week“ почиње 23. септембра, а последња три дана, од 28. до 30. септембра у оквиру ПФВ значајна дизајнерска имена из света своје колекције приказаће на платформи „Defile a Paris“, на чијем челу је председница Националне коморе за моду Србије и „Serbia Fashion Week-а“ Светлана Хорват.

Посети Serbia Fashion Week!

На ревијама у оквиру платформе „Defile a Paris“, на париској недељи моде своје нове колекције представиће славна Agatha Ruiz de la Prada, potom Aydarkhan Kalyjev, Sergey Khromchemkov, Aydarkhan Kaliyev, Eduardo Perez Gonzalez Ocantos и други, као и модна креатора Нина Дуловић из Црне Горе и Бата Спасојевић из Србије. На модним перформансима своје колекције представиће Звонко Марковић, Марија Шабић, Марина Бановић, Немања Пантелић и други. У оквиру платформе „Дефиле а Парис“ биће представљени радова финалиста такмичења „Mr and Mrs Bottle“, као и вина из Војвођанске регије.

Наш главни циљ је очување културног наслеђа земаља промовисањем најбољих модних дизајнера, њихове јединствености и креативности. На овај начин радићемо на оживљавању старих заната и њиховој употреби на модеран начин“, додала је Светлана Хорват истичући да су подршку овом циљу и платформи „Defile a Paris“ већ дала значајна светска имена из модне индустрије.

Одмах по повратку из светске престонице моде, Светлана Хорват и њен тим посветиће се последњим припремама за 13. издање „Serbia Fashion Week-a“ које ће се одржати од 9. до 14. октобра у Новом Саду.

Leave a comment