Велико финале ОПЕНС дистрикта – FISE district  је одушевило готово 7 хиљада Новосађана на платоу испред СПЕНС-а. Шоу који је почео наставља се и данас уз светске звезде све до поноћи! Светски позната имена у четири дисциплине из области акционих спортова, дошли су у Нови Сад на највећу светску рампу за БМX, скате и тротинет, као и на највећу платформу за freestyle BMX .

ОПЕНС дистрикт

ОПЕНС дистрикт је међународни фестивал уличне културе који је почео Омладинским кампом где је угостио 40 младих људи из читаве Европе, који су имали прилику да науче основе цртања графита и ДЈ-инга. Поред радионица, Дистрикт је у свом садржају имао разне активности, попут осликавања мурала на неколико локација у Новом Саду и организовање журке у Блоку.
“Оно на шта смо највише поносни је то што први пут правимо један овакав спектакл и фестивал акционих спортова у Новом Саду. Имамо ту част да угостимо 15 врхунских спортиста у четири дисциплине: БМX, скејт, ролери и тротинет и ово јединствена прилика да посетиоци виде овакав један спектакл,“ каже координаторка за међународну сарадњу ОПЕНС2019, Валентина Антић.

Поред свега, овај фестивал је и међународно такмичење екстремних спортова у дисциплинама Скате, Инлине, БМX те ромобил. Простор је уједно отоворен и за све Новосађане који желе се опробају у некој од вратоломија и имају прилику да виде најбоље окршаје пред следеће такмичење и то све уз музичку подлогу и неизбежне хип хоп наступе.

 

Leave a comment