Увек отворено питање – како да се што лепше нашминкамо, да нам тен изгледа чисто, подочњаке да сакријемо, несавршености да прекријемо, очи или усне да истакнемо – једном речју, да заблистамо! Очигледно је да данашња шминка чини чуда – толико трикова и начина да се сакрију мане, а истакну савршености, и још толико квалитетних и иновативних производа за шминкање у парфимеријама.

Први топ савет – Нека ваше лице буде очишћено и ставите дневну крему као прву подлогу. Такође за потпуни ефекат потребно је да се ваше лице редовно чисти одговарајућим млеком или тоником.

Други топ савет – Можете ставити пар капи блиставе подлоге или прајмера како би рефлектовао светлост.  Нека пудер буде одговарајући вашем типу коже и тену.

Трећи топ савет – Нанесите коректор на критична места, ставите мало хајлатера на избочнине које желите истаћи нпр. лук обрве, бочна страна носа, део јагодица и слично. Нанестие руменило које вам одговара, розе или боја бреске, течно или у праху.

Четврти топ савет – Истакните очи или усне у зависности шта је ваш адут. Оловком оивичите очи и усне – ако су вам очи адут истакните их оловком јаче боје која пристаје вашим очима. Уколико су усне адут, истакните их јачим ружем, а очи сведено нашминкајте, маскара је обавезна. Свакако водите рачуна о добу дана, прилици и месту где идете нашминкани.

Пети топ савет – Попрскајте лице фиксатором за шминку у виду спреја и спремни сте да заблистате!

Обавезно имајте усмех на уснама како бисте блистали у пуном сјају!

 

Сузана Марјановић

Фото: Unsplash.com

Leave a comment