У понедељак 26. августа званично је почео први круг конкурса Шта Нам Тешко.
Кроз овај конкурс ће до краја 2019. године бити подржано 135 #ШтаНамТешко акција широм Србије износом од 20.000 до 48.000 динара по пројекту, а укупно са чак 6.5 милиона динара!

Конкурс – Шта Нам Тешко!

Пројекат Национални програм волонтирања – МЛАДИ СУ ЗАКОН и конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине,CeGraD-ом из Обреновца и Народним парламентом из Лесковца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Први круг конкурса за #ШтаНамТешко акције званично је отворен од понедељка 26. августа до среде 25. септембра. На конкурсу могу да учествују сви млади (узраста од 15 до 30 година) било да су чланови и чланице удружења младих и удружења за младе било да то нису, односно да предстаљају неформалну групу младих.
Сви детаљи конкурса као и смернице за конкурисање налазе се на платформи mladisuzakon.rs и можете их прочитати кликом ОВДЕ.
У оквиру програма развијен и програм менторске подршке чији је циљ да младима који би желели да ураде нешто корисно у својој заједници, а притом немају претходног искуства, пре свега пружи подршку и омогући да једна од 135 #ШтаНамТешко акција коју ће извести буде и процес учења. Довољно прочитати услове конкурса на линку ОВДЕ, промислити о идеји и контактирати ментора или менторку који су задужени за округ а они ће им помоћи да до истека рока за конкурисање своју идеју преточе у пријавни формулар и пријаве се за учешће. Пријавни формулар можете погледати на линку ОВДЕ.
Сви контакти ментора и менторки, као и окрузи за које су задужени, налазе се на линку ОВДЕ.
Очекујемо ваше идеје и пријаве!

Leave a comment