Да ли вам је важан бренд или имате друге критеријуме при одабиру гардеробе? Колико новца издвајате за одећу и да ли сматрате да цена увек гарантује квалитет? 

Питали смо вас где купујете гардеробу, како је одабирате и шта вам је стварно важно, и ево шта сте нам рекли.

Сара, студенткиња Правног факултета у Београду:

У секонд хенд свраћам често и такође знам којим данима стиже нова гардероба. Веома често се може пронаћи потпуно нова гардероба, са етикетом, само треба обилазити радње и пратити данe са акцијама.

Насупрот Сари, 30% младих од 20 до 30 година, са којима смо разговарали, купује искључиво брендирану одећу. Они сматрају да им цена гарантује квалитет и не само то, већ им бренд гарантује и одређени статус у друштву. Они никада не свраћају у бутике који немају звучна имена.

Већи број младих испитаника улази у сваки бутик који им привуче пажњу, комбинује ствари и новчане могућности.

Милица, студенткиња медицине из Београда каже да не оклева да купи и полован комад одеће кад је добра прилика.

Купила сам феноменалну сатенску хаљинз коју носим на посао и за коју сам добила доста комплимената. Била је на акцији и коштала само 100 динара!

Они који посећују секонд хенд слажу се да редовне посете овим радњама  повећавају могућност за проналаском комада који је квалитетнији, новији или атрактивнији. Таква гардероба се најбрже распрода зато је битно стално пратити ове радње или свраћати успут како бисте погодили дан када стиже нова роба или како бисте искористили и додатне акције које су често заступљене. Тим данима скоро за џабе можете пронаћи одличне ствари па чак и маркиране, као и потпуно нове или у веома добром половном стању.

Иако се одлазак у шопинг чешће повезује са женама, питали смо и мушкарце да ли свраћају у секонд хенд радње. Јован, графички дизајнер из Новог сада нам је рекао:

Често свратим у такве радње јер пронађем занимљиве ствари и величину која мени одговара. Посебно спортске ствари ме занимају  и пронађем често гардеробу познатих брендова по изузетно ниским ценама.

Уколико се одлучите за брендиране и маркиране ствари, водите рачуна да ли се ради о оригиналу, да ли га можете пронаћи на акцији или попусту. Уколико се одлучите за секонд хенд имајте на уму да је потребно да стално роварите по одећи и пратите акције како бисте наишли на комаде који вам највише одговарају. У зависности од новчаних  могућности и личних приоритета, можете се одлучити за бренд или се можете брендираних ствари одрећи. У сваком случају, увек сте дивно обучени када умете да носите гардеробу, уживате у њој  и задовољни сте својим избором.

 

Сузана Марјановић

Фотографија: Марија Ердељи

 

 

Leave a comment