Укупно 39 филмова, из 18 земаља света, биће приказано на 17. међународном Ухвати филм фестивалу, који се одржава од 23. до 29. септембра у Културном центру Новог Сада.

Ухвати филм!

Од пристиглих 586 филмова на јавни конкурс, стручни жири из домена филма и инвалидности изабрао је најквалитетније, који својим филмским приступом о инвалидности отварају табу теме и мењају перспективе. Комплетну листа селектованих филмова, са описом филмова на енглеском и српском, можете пронаћи на нашем сајту . Детаљан пратећи и филмски програм фестивала биће објављен најкасније до 1. септембра.

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности. Већ 17. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса; од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит; од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер; а ове године премијерно издање имао је и у Котору, у реализацији невладиног удружења АРТ 365 из Подгорице. Сви селектовани филмови биће приказани на 17. Филмском фестивалу Ухвати филм у Новом Саду и улазе у ужи избор за приказивање у Бањој Луци, Ријеци и Котору, али и у оквиру Филмских каравана – пројекција изабраних филмова у градовима Србије и Хрватске.

Ухвати филм у Новом Саду подржали су: Министарство за рад, запошљавање и борачка питања, Министарство културе и информисања Републике Србије и Ерсте банка Србија.

Leave a comment