Град Бања Лука расписао је међународни конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења моста у насељу Долац у Бањој Луци, очекујући да будући мост у Доцу буде један од најрепрезентативнијих објеката градске инфраструктуре.

Пријави се на конкурс!

Циљ конкурса је да се кроз процену пристиглих идејних рјешења пронађе најквалитетније решење будућег моста, укључујући и непосредно урбанистичко окружење. Очекује се да би конкурс, због атрактивности пројекта, могао привући велику пажњу домаћих и иностраних архитеката. Намера градске администрације је да мост уз функционалну вредност у повезивању две обале Врбаса, има и високу естетску вредност.

Како би се добило што више креативних и квалитетних решења за овај будући симбол града, одлучено је да конкурс буде међународног карактера тако да могу учествовати сва правна и физичка лица која испуњавају стручне и остале услове дефинисане конкурсом без обзира на територијалну припадност.

Конкурс за нови мост у Доцу отворен је до 30. септембра, а за најбоље идејно решење предвиђена је новчана награда у износу од 20, 000 евра.

Конкурс је организован дигитално, а више информација је доступно на следећим линковима:

Конкурс мост Долац
Конкурс за идејно решење моста

Извор: Infostud.com

Leave a comment