Европска комисија објавила је позив организацијама у Европи које су већ успешно развиле спортске пројекте усмерене на социјално укључивање, да се пријаве на конкурс за европску награду #BeInclusive EU Sport Awards.

Пријави се!

Рок за пријаве је 23. јул 2019. године у подне, а право учешћа имају и организације регистроване у Републици Србији.

На конкурсу могу учествовати јавне или приватне, комерцијалне или непрофитне организације и установе, укључујући спортске клубове и асоцијације, које користе снагу спорта за повећање социјалне укључености друштвених група у неповољном положају, попут етничких мањина, избеглица, особама са инвалидитетом, групама младих под ризиком или било које друге групе која се суочава са изазовним друштвеним околностима.

Пројекти који се квалификују у најужи круг добиће награду од 2500 евра и учествовати на финалној церемонији у новембру у Бриселу, на којој ће бити изабрана три најбоља пројекта који ће добити награду од 10.000 евра. Осим новчаних награда, пројекти и организације промоцијом добијају на препознатљивости и служиће као инспирација организацијама и појединцима широм Европе.

Конкурсна документација, детаљно описана правила конкурса и поступак за пријаву, као и награђени пројекти из прошле године, доступни су на сајту Европске комисије.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment