У Културној страници Еђшег одржано је свечано затварање пројекта ,,Дунав за мир 2019”, уз пројекцију снимљених филмова од стране оних који су учествовали у пројекту. 

,,Дунав за мир” је пројекат Медијског едукативног центра. Реализује се у Новом Саду, уз подршку Омладинске престонице Европе, у сарадњи са Новосадским волонтерским сервисом. На радионицама у оквиру овог пројекта фокус је био на мотивисању и оснаживању младих да се укључе у стварање одрживе будућности  и то толеранцијом, знањем и вештинама које су показали у својим филмским, медијским и визуелним радовима.

ОПЕНС подржава овај пројекат већ другу годину за редом јер подржава креирање новог медијског садржаја. Александра Илијин, програмска координаторка ОПЕНС-а, истиче да је сјајно што су у пројекат укључени млади из више држава јер се на тај начин сусрећу различите перспективе на различитом нивоу развијености.

Подржали смо пројекат јер нам се допао начин на који се теме приближавају младима и како се ради са њима. Битно је да се сви разумемо, а да опет учимо једни од других који пут је најбољи за развијање неких циљева, додала је Александра.

У овом пројекту учествовали су млади из Грчке, Италије, Америке, Енглеске, Русије, Чешке, Словачке, Хрватске и Мађарске, као и из Србије. На самом затварању пројекта они су представили производ заједничког рада кроз који су дошли кроз серије радионица. Тај производ је филм који су заједно створили и на коме су вредно радили.

Фотографије: ОПЕНС

Leave a comment