На управо завршеном светском спортском такмичењу – Светске дечје победничке игре – које се одржавало од 4. до 7. јула у Москви, наша деца која су ишла у организацији Нурдора, освојила 7 медаља. 

Фото: Нурдор

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, Нурдор, седму годину заредом учествује на овом такмичењу које окупља децу лечену од рака из целог света.

Деца се такмиче у шест спортских дисциплина: атлетика, стони-тенис, мали фудбал, пливање, шах и стрељаштво, а представници Србије освојили су чак седам медаља! Њих осам, узраста од 7 до 16 година, путовало је у пратњи двоје Нурдорових волонтера и окитило се са четири златне, две сребрне и једном бронзаном медаљом.

Невероватан је тај призор када их видите са заставом Србије, како показују национални понос и како славе живот представљајући своју земљу на најдивнији могући начин! Пресрећни смо што је НУРДОР већ седам година део ове велике, предивне и посебне смотре светских супер хероја! Дочекали смо их са пуно медаља око врата, али је свакако довољна и најбитнија победа коју имају – њихово здравље и њихови животи“ – каже Јоланд Корора, родитељ и председница УО НУРДОР-а.

 

Leave a comment