Музеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током летњег распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова”.

Пријави се!

Заинтересовани ученици се могу определити да похађају курс у једном од три термина: група 1 – од 24. до 28. јуна, група 2 – од 8. до 12. јула или у групи 3 – од 26. до 30. августа.

Број учесника је ограничен на 20 по групи и зато – пријавите се на време! 

У оквиру сваког од три петодневна мини-курса „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова” учесници ће се на уводном предавању кустоса упознати са темама које ће потом обрађивати на радионицама. Програмом су предвиђене три теме и три ликовне технике уз помоћ којих ће креирати самосталне ликовне радове. Након завршетка програма, у просторијама Музеја афричке уметности биће приређена изложба, а најуспешнији радови награђени.

Радионице ће се одржавати у три групе, од јуна до августа. Свака група ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима (10-14ч), уз уводно предавање и кроз практичан рад овладати различитим техникама (сликање, шивење и вез, израда накита). Завршни део програма одржаће се 31. августа када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 1. септембра у 14 часова.

Радионице воде Милица Јосимов, вајар/конзерватор, Марија Милош, кустос и Милица Наумов, кустос.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: kontakt@mau.rs са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани термин курса (од 24. до 28. јуна; од 8. до 12. јула или од 26. до 30. августа).

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment