26. Фестивал европског филма Палић припрема бројне новине за публику која ће посетити Палићку оазу филма од 20. до 26. јула.

Посети Палићки фестивал!

Поред рекордног броја филмова у 15 програмских целина, посетиоци ће као и претходних година моћи да уживају у музичким и визуелним догађајима који су и обликовали специфичну атмосферу ове манифестације.

Један од посебних догађаја током фестивала биће и специјална пројекција британског музичког документарца „Ман фром Мо’Ваx“ који говори о турбулентном животу и каријери иконе ундергроунд ДЈ сцене Џејмса Лавела. Фестивал ће угостити редитеља филма Метјуа Џонса, продуцента Мајкла МекМахона и главног протагонисту филма Џејмса Лавела који ће након пројекције, 25. јула у биоскопу Абазија на Палићу, одговарати на питања публике.

У овом атипичном документарцу, који на крајње искрен начин приказује успоне и падове популарног уметника, гледаоци ће моћи да прођу кроз готово три деценије које су обликовале савремену британску културу.

Џејмс Лавел ће наредног дана наступити на Палићу у оквиру Суммер3п фестивала електронске музике, што је резулат сарадње два палићка фестивала.

Фестивал европског филма Палић ће током свог 26. издања (20-26. јул) приказати више од 130 филмова у 15 програмских целина, угостити актуелне европске уметнике свих генерација и приредити динамичан пратећи програм уз бројне радионице, изложбе и музичке догађаје.

Трејлер

Више о филму прочитајте на званичном вебсајту.

Званични фестивалски сајт.

Фejсбук фестивала.

 

Leave a comment