Драги књиголожници,

Преразмишљавање вас позива на 8. Новосадску размену књига, која ће се одржати у недељу, 14. јула у културној станици Еђшег, и трајати од 15 до 20h. Улаз је, као и увек, БЕСПЛАТАН.

Књиге на сунце!

Размена се отвара у 15 часова. Улаз на догађај ПРЕ назначеног времена сматраћемо понудом да помогнете у ношењу гајби са књигама. 🙂

ТЕМА ове Размене је „Књиге на сунце!”

ПРОГРАМ:
15—20h Књигом до осмеха (куповина књига хуманитарним СМС-ом)
15-20h Препоручи нам књигу за плажу!
15-20h Фабрика стихова-персонализоване песме!

СПЕЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ:
Како је ово наша 8. размена, студенти и свршени студенти којима је последња оцена у индексу осмица, добиће поклон-пакет наших поизвода и 8 џепних (Блиц) књига по избору 🙂

Уколико желите да се прикључите нашем волонтерском тиму, јавите нам се на мејл volonteri.nsrazmenaknjiga@gmail.com 🙂

Оно што се није променило, већ само увећало, јесте хрпа књига које ћете моћи откупити преразмишљонима (ако имате сачуване купоне са неке од претходних Размена, не брините, имамо вас на списку), и пратећи програм у којем ће уживати све генерације.

Подстакнути вашим примедбама и запажањима, у жељи да искуство размене учинимо још бољим, направили смо још измена у систему бодовања, како бисмо смисленије разврстали базу књига. У замену за ЈЕДНУ књигу из своје библиотеке, и даље ћете моћи да добијете НАЈМАЊЕ ЈЕДНУ књигу из библиотеке Преразмишљавања, али на следећи начин:

* 1 књига из белетристике (проза) обезбеђује вам 3-5 купона
* 1 књига из белетристике (поезија) обезбеђује вам 2-3 купона
* 1 енциклопедија обезбеђује вам 5-8 купона
* 1 књига из области необухваћених белетристиком (која није енциклопедија) обезбеђује вам 2 купона
* 10 џепних ‘књига’ које су долазиле уз Блиц и сл. обезбеђују 1 купон
* За све остало и све граничне случајеве (стрипови, кувари, књиге на страним језицима итд.) вредност у купонима одредићемо на лицу места. Даћемо све од себе да нико не буде оштећен.

НЕ ПРИХВАТАМО УЏБЕНИКЕ ЗА ОСНОВНУ И СРЕДЊУ ШКОЛУ, КОПИРАНЕ КЊИГЕ, СКРИПТА, РАДНЕ СВЕСКЕ, НИТИ ПРИРУЧНИКЕ ЗА СЕРВИСИРАЊЕ УРЕЂАЈА, али моћи ћете да прегледате и узмете оне прикупљене у протеклој години. 🙂

Раднице и радници на пријемном пулту имају право процене сваке донете књиге, што укључује и право да неку књигу одбију иако није на горњем списку.

БОДОВИ У КУПОНИМА НЕ ИЗРАЖАВАЈУ ОДНОС ОРГАНИЗАТОРА ПРЕМА ВРЕДНОСТИ ЛИТЕРАТУРЕ. ОСМИШЉЕНИ СУ И ПРОЦЕЊЕНИ ПРЕМА ПОТРАЖЊИ И ИСКУСТВИМА УЧЕСНИКА У РАЗМЕНИ.

Купоне које добијете у замену за донете књиге можете потрошити како год желите, пратећи утврђени систем бодовања.

Све дониране књиге и оне прикупљене на размени биће поклоњене даље. Као и сваки пут, део ће усрећити активне читаоце Преразмишљавања широм нашег језичког подручја, а (највећи) део бити укључен у наредну велику размену.

НИ КЊИГЕ НИ ПРЕРАЗМИШЉОНИ НИСУ НА ПРОДАЈУ, али можете попити лимунаду, или купити беџеве, цегере и обележиваче које су дизајнирали и израдили наши организатори и тако подржите развој Новосадске размене књига. 🙂

* Уколико нисте у прилици да дођете на сам догађај, или вас не занима размена као таква, а ипак желите да књигама које вам нису потребне обогатите нечију библиотеку, можете их донирати преко странице Преразмишљавање. Обећавамо да ћемо их чувати и помоћи им да пронађу нови дом.

Видимо се 14. јула у Еђшегу; до тада пажљиво пратите обавештења на званичној страници догађаја, биће поклона ;).

 

Leave a comment