Протеклог викенда (22. и 23. јун) одржала су се два хуманитарна концерта у организацији Омладине Јазаса – прикупљена средства, 20.000 динара, уплаћена су на рачун 12-годишње Александре Крстић која болује од церебралне парализе.

У оквиру пројекта “Вечера са комшијама”, који спроводи Омладина Јазаса уз подршку Опенса, у суботу, 22. јуна у Великој сали Савеза самосталних синдиката одржани су концерти Културног центра П. Ј. Шафарик, вокално-инструменталне женске групе Лауда, састава Деа Дуо и групе Апокалипса.

Следећег дана млади новосадски бендови наступали су у дворишту Електротехничке школе Михајло Пупин, а улазнице за оба догађај биле су добровољна новчана донација.

Александра Крстић, ученица ШОСО Милан Петровић, трпи различите здравствене тегобе због утицаја деформације кука на рад унутрашњих органа. Након неуспеле операције кука, Александри је неопходна још једна хируршка интервенција чија је цена 7000 евра.

Концерти су одржани у сарадњи са Секцијом жена Савеза самосталних синдиката Града Новог Сада, а они су само један у низу догађаја које Омладина Јазаса спроводи у оквиру пројекта Вечера са комшијама.

 

Leave a comment