Међународни програм стипендија Бајер фондације намењен је студентима и истраживачима у области природних и медицинских наука, као вид подршке младим талентима за спровођење студијских или истраживачких пројеката у иностранству.

Да ли је ово стипендија за тебе?

Стипендије се додељују студентима и младим професионалцима (до 2 године након завршетка студија) који желе да спроводе студијске или истраживачке пројекте у Немачкој.

Програм стипендија Бајер фондације састоји се од 5 програма стипендија:

  • Ото Бајер – Стипендије за област природних наука. Намењене студентима и младим професионалцима у области биологије, молекуларне биологије, биоинжењеринга, биоинформатике, хемије, биохемије, фармацеутске и компјутерске науке.
  • Карл Дуизберг – Стипендије за област медицине. Намењене студентима и младим професионалцима у области медицине, ветерине, медицинског инжењеринга, јавног здравља и здравствене економије.
  • Курт Хансен – Стипендије за студенте биологије и хемије (до нивоа мастер студија). Фокус је на студијским пројектима, праксама, летњим курсевима, као и додатним курсевима.
  • Џеф Шел – Стипендије за област агро наука. Намењене студентима и младим професионалцима у области агрономије, зелене биотехнологије, одрживог развоја и наука о заштити животне средине
  • Херман Стренгер – стипендије за неакадемски сектор. Приправници и млади професионалци у неакадемском сектору могу конкурисати за пројекте, праксе, додатне курсеве у следећим областима: Каријере у здравству, Техничка или научна занимања, Пословна администрација.

Кандидати који желе да аплицирају за ову стипендију морају имати истраживачки пројекат који желе да спроводе у Немачкој и морају бити прихваћени за студијски/истраживачки боравак на жељеној институцији у Немачкој.

Важан услов за добијање стипендије је да предложени пројекат мора бити иновативан и интернационалан.

Рок за пријаву: 14. јул 2019. године

Више информација о начину пријаве и потребним документима можете наћи овде.

Онлајн пријавни формулар можете наћи овде.

Више информација о овом програму стипендија можете наћи на званичном сајту програма.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment