БЛУЗЕРСКА РАПСОДИЈА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ – НИКОЛА ПЕЈАКОВИЋ КОЉА НА
ЈУБИЛЕЈУ ФЕСТИВАЛА ЕКОЛОШКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

PDF -Паланачки Дунав Фест

Фестивал еколошког позоришта за децу и младе (ФЕП) и Паланачки Дунав Фест (ПДФ) овог лета удружују снаге и доводе у Бачку Паланку најјачу музичку поставу до сада предвођену позоришним редитељем, сценаристом, глумцем, култним аутором, гитаристом и певачем Николом Пејаковићем Кољом. Спој позоришта и музике Коља ће исказати и као члан стручног жирија јубиларног 25. издања ФЕП-а, а свој музички блуз спектакл извешће пред бачкопаланачком публиком у суботу 24. августа, треће фестивалске вечери, у оквиру „ПДФЕП“ музичког програма. Подршку исте вечери пружиће му провокативни крагујевачки
панк-рок састав „ЧОВЕК БЕЗ СЛУХА“.

Од 22. до 25. августа, осим у позоришним представама из целог света, Бачкопаланчани ће моћи да уживају у квалитетном музичком програму ПДФ-а који ће први пут бити одржан уз подршку Фестивала еколошког позоришта за децу и младе. Као једине две локалне организације које негују алтернативну и независну сцену, ФЕП и ПДФ поводом 25. годишњице постојања Фестивала еколошког позоришта за децу и младе, „СРЦЕМ, ШТАПОМ И КАНАПОМ“ удружили су бојна копља у борби против кича и шунда како би нашој локалној публици довели нека од највећих имена наше сцене, миљенике и старије и млађе публике. ФЕП је претходно спровео АНКЕТИРАЊЕ својих суграђана и суграђанки и ослушкујући њихове потребе дошао до закључка да је Бачка Паланка жељна музике какву само ПДФ и ФЕП могу да осете и пруже пред сам крај лета. У три дана музичког програма, на обали Дунава, уживаћемо у року, панку, блузу, али и у синтвејв нотама, електру, диску и свим оним мелодијама на које нисте навикли у нашем граду.

Пред ФЕП-овом публиком до сада су наступили ATHEIST RAP, EYESBURN, IRISH STEW, MINILINIJA, STEREO BANANA , НЕОЗБИЉНИ ПЕСИМИСТИ и многи други, док су се на бини Паланачког Дунав Феста у последње две године бачкопаланачкој публици представили и PERO DEFFORMERO, ГОБЛИНИ, ОСМИ ДАН, БРКОВИ, као и многи неафирмисани бендови који су своје умеће показали у такмичарском делу програма.

У ГРАДУ БЕЗ ПОЗОРИШТА, ФЕП ЈЕ ЈЕДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА ВЕЋ 25 ГОДИНА
ПРИБЛИЖАВА ПОЗОРИШТЕ И КУЛТУРУ МЛАДИМ БАЧКОПАЛАНЧАНИМА, ПОДСТИЧЕ
КРЕАТИВНОСТ, ЉУБАВ ПРЕМА УМЕТНОСТИ И СТВАРАЛАШТВУ, ТЕ ПОСЕБАН ДОПРИНОС
ИСТОМ ЦИЉУ ПРОНАЛАЗИ У ПДФ [2]-У КОЈИ ЈЕ ПОСВЕЋЕН ПРОМОЦИЈИ РОК КУЛТУРЕ, ТЕ ПОДРШЦИ МЛАДОЈ АУТОРСКОЈ СЦЕНИ.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА о програму на јубиларном 25. Фестивалу еколошког
позоришта за децу и младе можете пронаћи на сајту.

Leave a comment