ИНФОРМИШИТЕ СЕ О ЈАВНОМ ПОЗИВУ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА МЕЂУНАРОДНУ КОПРОДУКЦИЈУ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “BE SPECTACTIVE!” КОЈУ ЈЕ РАСПИСАЛА УСТАНОВА СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВИ САД.

Можда те занимају овакви пројекти?

 “Be SpectActive!” је међународни пројекат у оквиру ЕУ програма Креативна Европа – Култура, који окупља 19 партнера из 15 земаља широм Европе. Установа Студентски културни центар Нови Сад (СКЦНС) је једна од партнера који учествује у овом пројекту.

Основна суштина пројекта је грађење активне публике и партиципација, где ће сваки од партнера у својој земљи да оснује групу „активних гледалаца“ са којима ће заједнички радити на пројекту наредне четири године.

Пројекат се одвија у неколико фаза. Прва фаза је управо формирање групе активних гледалаца. Следећа фаза, у којој се тренутно налазимо, је отварање конкурса за прикупљање предлога пројеката које ће финансирати и продуцирати Установа СКЦНС. Позив је отворен за све
позоришне куће, трупе како професионалне тако и аматерске, омладинске и остале организације које имају адекватну идеју и која је у складу са начелима овог пројекта, а то је пре свега партиципација и интеракција саме пубике. Продукција представе је планирана током 2020.године и почетком 2021. године, а премијера током пролећа 2021. у оквиру програма Европке престонице културе Нови Сад 2021.

Више информација о самом пројекту можете наћи на интернет страници.

Leave a comment