Београд, 14. јун 2019. – Одржана је још једна у низу креативних радионица “Деца помажу деци” наше прослављене модне дизајнерке Сузане Перић. Циклус радионица, посвећен реализацији инклузивних садржаја намењених деци са посебним потребама отпочео је 2017. године, као одраз жеље да се подигне друштвена свест о вредности свих наших различитости, али и њиховој непроцењивој вредности.

Деца помажу деци!

Након радионица одржаних у сарадњи са бројним школама у Београду, Врњачкој Бањи и Вршцу, креативно дружење овог пута одиграло се у ОШ “Антон Скала” на Сењаку, уз подршку општине Савски венац. Догађај је отворила директорка Наташа Селић Станковић, након чега су основце и окупљене наставнике и госте поздравили представници општине Савски венац Александар Дујановић, помоћник председнице, и Милош Видовић, члан општинског већа.
Ђацима, родитељима и професорима обратила се и Сузана Перић, идејни творац читавог пројекта, осврнувши се још једном на његов главни циљ – повезивање и афирмацију различитости, примећујући да је, захваљујући свима нама, планета место какво управо јесте – шарено, радосно и препуно потенцијала. Распуст је, затим, проглашем и званично – отвореним.
Малишани су се затим посветили креативном раду – машнама, стикерима, тканинама и разним другим додацима украшавали су летње шешире, припремајући се за наступајуће летње одморе. Уз пуно игре, смеха, музике и радости показали су своју маштовитост и инвентивност, доказујући изнова да су љубав, лепота, радост и креативност – универзалне вредности. Радионици се, као специјалан гост изненађења, прикључила и наша популарна певачица Катарина Сотировић и, заједно са председницом општине и Сузаном Перић, помогла основцима да у најбољем расположењу закораче у лето. Догађај је затворио још један специјални гост – ученик ОШ “Јелена Варјашки” из Вршца у којој је одржана претходна радионице, Огњен Инђић, који је отпевао две песме и тако на најлепши начин пожелео ученицима, у име свих присутних, диван распуст и срећну наредну школску годину.

 

 

Leave a comment