Од 6. до 8. септембра 2019. у Новом Саду ће се одржати трећи по реду међународни фестивал пијанизма PIANO CITY НОВИ САД.

Piano Sity 2019 Novi Sad

Идеја Piano City фестивала је да приближи пијанисту и публику у неформалнијим амбијентима (станови, паркови, дворишта, улица, холови институција) и окупи претежно домаће пијанисте свих генерација, различитих жанрова и извођачких профила.

Ове године Фестивал је отворио пријаве за само три категорије учесника које подлежу селекцији и то за:

  • кућне концерте
  • за дечју сцену Кутак младих пијаниста
  • подијум за студенте.

 

Пријаве су отворене до 20. јуна.

Пијанисти који желе да одрже концерт у свом стану за своје пријатеље и комшије, као и заинтересовани грађани који имају клавир у стану, а желе да угосте пијанисту, могу се пријавити попуњавањем одговарајућег формулара на линку који следи: ПРИЈАВЕ ЗА КУЋНЕ КОНЦЕРТЕ.

Млади пијанисти као и музичке школе могу се пријавити за сцену ревијалних концерата на линку који следи: ПРИЈАВЕ ЗА КУТАК МЛАДИХ ПИЈАНИСТА .

Студенти музичких Академија могу се за наступ на ревијалном концерту студената пријавити на који следи: ПОДИЈУМ ЗА СТУДЕНТЕ.

Фестивал Piano City је покренут у Берлину 2010. године и данас се одржава у великим центрима, Милану, Напуљу, Палерму, Трсту, Порденонеу, са тенденцијом даљег ширења. Нови Сад је четврти град домаћин у европској мрежи Piano City фестивала.

Више о манифестацији можете сазнати и на Фејсбуку, а како је изгледао фестивал  Piano City Нови Сад, одржан прошле године, можете погледати у промо споту Фестивала:

Очекујемо вас  од 6. до 8. септембра.

ДОБРО ДОШЛИ!

Leave a comment