STAND DOWN са Небојшом Миловановићем – аутоиронична исповест заокружена поезијом.

Небојша Миловановић 25. јуна у Позоришту младих

Глумац Небојша Миловановић ће у уторак, 25. јуна од 20 часова на драмској сцени Позоришта младих Новосађанима представити свој „Stand down“ шоу, који је музичко-поетско-визуелна ауторска форма, са основом у поезији, која је увек повезана са личним, духовитим и садржајним причама из његовог живота.

Ради се о аутоироничној исповести која брани поезију као суштину и истину, компонује поезију, спаја неспојиво, и долази до пуноће и спокоја кроз спој музике, поезије, духа и богате визуелизације. Шоу има елементе „stand up“ комедије која има дубљи смисао и исходиште у коме је поезија обогаћена сјајним музичким аранжманима.

„Stand down“ се поиграва позоришним и сценским формама и постаје друштвено ангажована представа. У представи ће се чути песме Љубомира Симовића, Бране Петровића, Мирослава Антића, Вита Николића, Милене Марковић, Лазе Костића, Петра Пајића, Александра Секулића, Владислава Петковића Диса, Љубивоја Ршумовића, Добрице Ерића, Матије Бећковића, Моше Одаловића и Виљема Шекспира.

 

Шоу је први пут изведен 2014. године, а до сада се играо широм Србије, региона, Европе и света, а награђен је са златном колајном за најбољу представу на Међународном фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну, као и наградом за иновативност и сценску игру.

Аутор видео-радова је Марко Црнобрња, супервизор је позоришни редитељ Милан Нешковић а наступају: Небојша Миловановић, драмски уметник; Станислав Стојкановић, бубњеви, перкусије; Бојан Кртинић, кларинет; Душан Поповић Липовац, гитара.

Видимо се у Позоришту младих да се смрзнемо од смеха!

Цена појединачне карте је 1000 динара, за групне посете (више од 20) цена карте је 700 динара, а за ђаке, студенте и пензионере цена карте је 500 динара.

 

РАДНО ВРЕМЕ БЛАГАЈНЕ:

Благајна Позоришта младих ради од 10 до 20 часова радним данима. Благајна не ради понедељком! Суботом и недељом благајна ради од 9 до 13 часова.

Карте за представу можете резервисати на благајни или позивом на број +381 21 521 826.

 

Фотографија: Ђорђе Ђоковић

Leave a comment