У четвртак, 30.05, у креативном центру Простор, одржана је је промоције биографије Боде Нинковића, ,,Слушај сине ове велике речи”, чији је аутор Јовица Тишма.

Биографије Боде Нинковића, аутора Јовице Тишме.

Књига Слушај сине ове велике речи није уобичајена глумачка биографија. Кроз причу о Боди читалац проживљава и своје детињство. Јовица Тишма, аутор биографије, каже да је Бода ,,још као сасвим мало дете ступио на сцену у костиму, као неко ко ће бити оно што јесте, претварајући се у неког другог – мама му је везивала машнице и облачила хаљинице”.

Промоција књиге одржана је у креативном центру Простор, на Петроварадину.

Бода је до сада имао више од 100 улога и једини је глумац који је у току једне вечери, истовремено, играо у две представе, у два позоришта. Био је Доктор за проблеме, Вучина, Цане пилот, Друг Уча, Шиља, Велики Штрумпф, Марко Краљевић, Киза, Мића Шафт, Паралажа Мита, Змај Огњен… Између свих тих улога тече једна животна прича која мами осмех и буди емоције. Узбудљива, веродостојна, забавна и духовита – књига о Боди.

Аутор биографије, Јовица Тишма, углавном пише за децу. Радио је као новинар у Радио Смедереву, уређивао је часопис ,,Свици” за децу и Смедеревски магазин за одрасле. Направио је професионално путујуће позориште ,,Дечја Земља”, за које пише, глуми и режира.
Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment