ASoglas издаваштво расписује 3. конкурс за :

  • Зборник кратких прича и песама
  • Најбољу необјављену збирку прича
  • Најбољу необјављену збирку песама

Дрински књижевни сусрети 2019.

Правила конкурса
Право учешћа имају аутори без старосног ограничења који пишу на српском језику без обзира на место становања.Шаље се по једна песма или прича.Један аутор може да пошаље и причу и песму истовремено.

Песме и приче морају бити необјављене. Песме дужине 1 стране А4 а приче максимално 2 стране А4куцаног текста, фонт 12 New times роман или сличан фонт. Тема је слободна.

На манифетацији Дрински књижевни сусрети која ће бити одржана на јесен 2019.године у Зворнику биће додељено признање КЊИГА ГОДИНЕ за најбољу књигу код издавача АСоглас у претходној години.

Радове у wорд документу слати на мејл asoglas.zbornik@gmail.com а у другом ворд документу уписати име , презиме, датум рођена као и краћу биографију.

Награде
Победницима у категорији најбоље необјављене збирке прича и песама биће уручене дипломе и биће им штампане и објављене књиге(тираж 200 примерака, до 100 стр. књижног блока А5, тј до 50стр А4),

Признање ’’КЊИГА ГОДИНЕ’’ добија повељу и новчану награду у износу од 300,00КМ

2. и 3.мјесто за најбољу збирку прича или пјесама добијају право на бесплатне трошкове издаваштва(рецензија, лектура и ЦИП број) и 30% попуста на штампање књиге

Напомена
Аутори чији радови буду одабрани за објављивање у зборнику крактих прича и песама плаћају котизацију у износу од 1000 Дин за ауторе из Србије или 20,00КМ за ауторе из Босне и Херцеговине и других држава из региона.

Уплате се врше према инструкцијама које ће одабраним ауторима бити накнадно послате .

Аутори који буду уврштени у зборник постају чланови клуба аутора и љубитеља писане речи ASoglas.

Фб страница: овде

Чланови клуба имају могућност објаве својих радова у штампаном издању АСоглас као и на један интервју у току године на информативном порталу АСинфо (www.asinfo.info).

Конкурс је отворен од 1.марта до 31.маја 2019.године. Резултати конкурса биће објављени до краја јула 2019.године.

Жири ће радити у саставу:

  • Тоде Николетић, Српски писац
  • Јасна Миленовић ( 1. место за збирку песама ’’ВЕЧНОСТИ БЕЛА КРИЛА’’)
  • Наташа Ђуровић ( 1. место за збирку прича ’’БЕСМРТНА’’)

Промоција зборника кратких прича и пјесама као и додела награда и признања биће одржана на манифестацији ’’ДРИНСКИ КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ’’ у Зворнику на јесен 2019. године, а о термину одржавања бићете правовремено обавештени.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment