Oвим путем бих хтела да вас обавестим да ће промоција биографије Боде Нинковића и свирка групе ОПС бити одржана у четвртак 30. маја од 19 часова у креативном центру ПРОСТОР.

Посети промоцију!

У госте нам долазе: маркетинг консултант и писац Лазар Џамић, аутор Јовица Тишма и главни лик у књизи Слободан Бода Нинковић. Након тога уследиће и свирка Групе ОПС “најбољег ЕX YУ бенда за који нико није чуо”, а чији су чланови управо Бода Нинковић, затим Јован Тишма и Браца Мартић.
Промоција биографије Боде Нинковића “Слушај сине ове велике речи” аутора Јована Тишме биће одржана у четвртак 30.05. од 19 часова у креативном центру ПРОСТОР, Београдска 11, Петроварадин. О књизи ће говорити: маркетинг консултант и писац Лазар Џамић, аутор Јовица Тишма и главни лик у књизи Слободан Бода Нинковић. Након тога уследиће и свирка Групе ОПС “најбољег ЕX YУ бенда за који нико није чуо”, а чији су чланови управо Бода Нинковић, затим Јован Тишма и Браца Мартић.

Књига “Слушај сине ове велике речи” је прича о животу једног великог глумца, али она није баш уобичајена глумачка биографија. Режирана је тако да читалац кроз причу о Боди проживи и своје детињство. Како каже аутор биографије Јовица Тишма “још као сасвим мало дете Бода је ступио на сцену у костиму, као неко ко ће бити оно што јесте претварајући се у неког другог – мама му је везивала машнице и облачила хаљинице.”

Бода је до сада одглумио више од 100 улога, а једини је глумац који је у током једне вечери, истовремено, играо у две представе – у два позоришта. Био је Мића Шафт, Шуле, Доктор за проблеме, Кустудић, Вучина, Цане пилот, Дикан, Друг Уча, Паралажа Мита, Шиља, Велики Штрумпф, Змај Огњен, Марко Краљевић, Киза. А између свих тих улога тече једна животна прича која мами осмех, буди емоције, голица нас по успоменама. Узбудљива, веродостојна, лековито забавна и духовита. Јер она није само биографија глумца – она је књига о Боди.

Како пише дневни лист Данас “Појавом новог културног сензибилитета у другој половини седамдесетих година прошлог века, у Смедереву се рађа Псеудо-панк циркус ОПС, а под истим именом и позоришна трупа Омладинско Позориште Смедерево.” Група ОПС настала је 1976. године као реакција на почетак панка, а Бода је често у наступима био потпуно костимиран. Три године након оснивања бенда победили су на зајечарској Гитаријади. Иако су добили прилику да сниме свој први албум то се ипак није догодило, а ове године Група ОПС слави 35 година од распада бенда.

Аутор биографије Јовица Тишма углавном пише за децу, а до сада је радио као новинар у Радио Смедереву, уређивао часопис Свици за децу и Смедеревски магазин за одрасле. Три и по деценије од неуспешног покушаја да постане школован глумац направио је професионално путујуће Позориште „Дечја Земља“, за које пише, глуми и режира.

Leave a comment