Викимедија Србије вас позива на четврти Еду Вики камп!

Камп ће се одржати у Кладову од 15. до 18. јула 2019. Камп окупља добровољце који имају жељу да активно доприносе развоју образовног програма Викимедије Србије.

Еду Вики камп

Током четвородневног програма учесници ће проћи низ обука како би увидели на који начин Википедија може бити коришћена као наставно средство. Радећи заједно, у тимском духу, унапређиваће вештине за будући рад у организацији.

Википедија, највећи колаборативни пројекат на свету, спроводи се на око 300 језика. Будући да смо сви окупљени око исте идеје слободни приступ знању и образовању, заједнички спроводимо Викимедијине пројекте са истим ентузијазмом.
Викимедија Србије већ 13 година развија Образовни програм са циљем да се студенти и студенткиње и ученици и ученице упознају са Википедијом и другим Вики пројектима слободног знања и активно раде на њиховом обогађивању.

Програм Еду Вики кампа биће разноврстан и обухватиће фото-туре, уређивачке маратоне, тим билдинг и многе друге активности.

Сви заинтересовани се могу пријавити до 16. јуна 2019. За оне који буду одабрани, биће покривени трошкови превоза, смештаја и хране.

У оквиру кампа научићете:
• Како самостално да уређујете Википедију
• Како да илуструјете чланке на Википедији
• Како да увећате број слободних фотографија природних и културних добара на Викимедијиној остави
• Која корисничка права постоје на Википедији
• Која је улога Викимедије Србије у ширењу слободног знања и како се ви можете укључити
• Све о Вики амбасадорима и како можете да им се придружите
• Које алате можете користити приликом реализације образовног програма

Ко може да се пријави?
Догађаји Викимедије Србије су отворени за све добровољце, али будући да је камп посвећен учесницима који намеревају да се укључе у тим образовног програма, предност ће имати ученици завршне године средњих школа и студенти. Од учесника се очекује активно учешће.

Политика пријатељског простора
Догађаји Викимедије Србије организују се у духу добре комуникације, сарадње и креативности. У том смислу се претпоставља добра намера свих учесника којом се ствара пријатељски простор. Сви учесници кампа дужни су да поштују Политику пријатељског простора Викимедије Србије.

Извор: Портал Млади

Leave a comment