Хакатон ће трајати 48 сати и 5 тимова ће имати прилику да створи најкреативније решење и да поред добре забаве и учења кроз практичан рад освоји неке од награда.

Пријави се!

Тема овог хакатона јесте приказ и објашњење школске лекције или конкретног едукативног појма из неке школске области, користећи 360 видео и виртуелну технологију као основи алат. За учешће на хакатону није потребно претходно ВР искуство, али је неопходно да се пре њега упознате са могућностима и основним правилима креирања 360 видео приказа.

Током оба дана такмичења такмичари ће имати подршку групе ментора, из различитих области, који ће радити са њима на осмишљавању и креирању решења.

Тимови који желе да наставе рад на садржају који су креирали током ВР хакатона имају могућност да конкуришу за инвестицију у износу од 100.000 долара код УНИЦЕФ Иновационог Фонда, који обезбеђује equity-free инвестицију за иновативна технолошка решења која позитивно утичу на живот деце.

Више детаља о условима за конкурисање за инвестицију УНИЦЕФ Иновационог фонда погледајте овде.

Ко може да учествује?
Такмичење је намењено учесницима из различитих професионалних сфера, укључујући програмере (Unity/Unreal), уметнике, графичке дизајнере, дизајнере звука, психологе, итд. Отворен је за све оне који воле технологију и имају идеју како да употребе виртуелну реалност у сврху едукације најмлађих.

За хакатон се можете пријавити као појединац или као већ спреман тим, али је битно да тај податак наведете приликом попуњавања саме форме за пријаву.

Хакатон ће трајати 48 сати и Стартит Центар Инђија ће обезбедити оброке, грицкалице, пиће и кафе. Трошкови превоза за учеснике биће покривени од стране Стартита, док ће у самом Центру бити обезбеђен простор за спавање и одмор свих оних који буду желели паузу у раду.

Сва ВР опрема на хакатону биће обезбеђена од стране организатора, а од учесника се очекује да понесу своје компјутере за рад.

За учешће на хакатону није потребно претходно ВР искуство, али је неопходно да се пре њега упознате са могућностима и основним правилима креирања 360 видео приказа.

Овај догађај је део пројекта XБИТ који у Србији партнерски спроводе Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Удружење грађана СЕЕ ИЦТ и Факултет техничких наука у Новом Саду, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске и Србије у периоду од 2014. до 2020. године.

Пријаве
Позив за хакатон отворен је како за појединце, тако и за тимове, и то путем следеће форме, а пријаве су отворене до 17. маја. По затварању пријава, сви учесници ће путем мејла бити обавештени о наредним корацима.

Хакатон ће се одржати у Стартит Центру Инђија који се налази на адреси Војводе Степе 2. Отварање је 24. маја са почетком у 18 часова.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment