Компанија Аваст и Стартит ће 1. и 2. јуна организовати хакатон посвећен машинском учењу. Током хакатона тимови ће добити Авастов сет података и имаће задатак да их анализирају и класификују уз помоћ machine learning-a.

средње школе
Пријави се!

Двадесетчетворочасовни хакатон ће бити одржан у Каггле стилу, а учесници ће имати прилику да користе постојеће податке из области сајбер заштите. Данас је заштита података на интернету изузетно важна, а како смо уз помоћ паметних уређаја (смарт телевизори, телефони, безбедносне камере, кућни асистенти, бабy монитори, итд.) свакодневно повезани на интернет. Различити паметни уређаји који се назале у нашим домовима захтевају различиту врсту заштите, јер је важно да знамо који су уређаји повезани на нашу мрежу и да ли је можда хакована.

Аваст је за заштиту свих ових уређаја направио анти-вирус Wi-Fi Inspector који скенира и штити ИоТ уређаје тако што препознаје о којем уређају је реч.

Учесници ће на овом такмичењу руковати сировим подацима које је прикупио Wi-Fi Inspector са хиљаде ИоТ и не ИоТ уређаја, а затим ће имати задатак да самостално направе класификатор који ће на основу мрежних података моћи да предвити о којој врсти уређаја је реч.

Организатори такмичења су за три најбоља тима припремили новчане награде у износу од 2.500, 1.500 и 1.000 евра.

Услови
На хакатону могу учествовати и запослени у технолошкој индустрији, академски и научни радници, а сваки тим се може састојати од максимално пет чланова.

Пожељно је да учесници имају искуства у раду са компијутерским мрежама, али није неопходно пошто ће учесници током хакатона имати могућност да науче све концепте неопходне за израду решења.

Неопходно је познавање енглеског језика пошто ће ово бити званичан језик Belgrade Machine Learning Hackathon.

Због осетљивости података који ће бити уступљени такмичарима, сви учесници ће пре почетка такмичења бити у обавези да потпишу Уговор о поверљивости (NDA – engl. Non-disclosure agreement).

Пријава
Belgrade Machine Learning Hackathon ће бити одржан 1. и 2. јуна у беогадском Стартит Центру (Савска 5). Тимови који желе да учествују на овом такмичењу формулар за пријаву могу пронаћи на овом линку.

Извор: Najstudent.com

 

 

 

Leave a comment