Баскет спектакл, турнир у баскету 3×3 под називом NOVI SAD ULTRA CHALLENGER у центру Новог Сада, у организацији ФИБА-е и баскет клубова “Нови Сад 3×3” и “Лиман 3×3“, биће одржан на Тргу Слободе од 24. до 25. маја.

Пут око света

Улаз за све посетиоце је слободан, а за љубитеље баскета, организатори су припремили и заједничко загревање за предстојећи турнир.
Најбољи баскет 3×3 тимови света спремни су за турнир, а Новосађани ће имати прилику да се такмиче са њима у популарној игри “Пут око света“, 18. маја на теренима шопинг центра Променада од 11 до 13 часова.

Сви они који желе да се опробају у овој кошаркашкој игри, могу да се пријаве од 10. до 17. маја путем сајта. Шест најбољих баскеташа потичу управо из Новог Сада те ће сваки од њих предводити по једну екипу на својеврсном загревању за предстојећи турнир у центру града. Такмичари ће бити у прилици да буду у екипи са Марком Савићем, Душаном Булутом, Стефаном Стојачићем, Марком Ждером, Дејаном Мајсторовићем или тренером репрезентације, Данилом Лукићем. Пријављени ће бити распоређени у 6 екипа, а у финалу ће се наћи најбољи из 6 тимова, док ће победници такмичења, они који освоје прва три места, добити награде из шопинг центра Променада од Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centra i Proteini.si.
Уз забаван програм и сјајну атмосферу, Новосађани ће учествовати у загревању за интернационални турнир у баскету 3×3 на којем ће своје умеће приказати неке од најбољих streetball екипа из 16 земаља света. Овај турнир има статус ФИБА challenger турнира, а победничка екипа стиче право учешћа на престижном Мастерс турниру који ће бити одржан у Mexico City-ju у јулу 2019. године.
Novi Sad Al Wahda v Liman
Празник за љубитеље баскета у Новом Саду пружиће публици на централном новосадском тргу најбољи баскет у којем учествују екипе које су обележиле streetball сцену у целом свету претходних година. Специјалну посластицу представља музички део догађаја који се односи на целодневну хип хоп забаву уз чувену новосадску организацију Cake Beats поред којих ће наступити и Тимбе, члан Bad Copy екипе, док ће им се у финалној вечери придружити и неки од најистакнутијих српских хип хопера, Микри и Струка.
Центар Новог Сада биће претворен у баскет атракцију коју ће красити издигнути терен на чије трибине стаје 600 људи, а специјална расвета и озвучење допринеће посебном доживљају. На турнир који популаризује баскет у Новом Саду, Војводини и Србији позвани су сви Новосађани и посетиоци из целог света. У циљу промоције фер плеја и здравог стила живота, Нови Сад отвара своја врата свим љубитељима овог спорта у години када овај град носи титулу Омладинске престонице Европе.
Баскет 3×3 је нови олимпијски спорт који ће први пут бити представљен на Олимпијским играма у Токију 2020. године. Олимпијски комитет Србије категорисао је баскет 3×3 у прву категорију спорта за могућност доношења златног одличија са Олимпијских игара 2020 Србији. Србија тренутно има шест екипа које се званично такмиче на ФИБА 3×3 World Tour-у, а две најбоље екипе на свету долазе управо из Новог Сада – „Лиман 3×3“ и „Нови Сад 3×3“ стога је Нови Сад већ годинама престоница баскета. Најбољи играчи света, Душан Булут и Стефан Стојачић, уписали су Нови Сад на светску мапу овог спорта, док је репрезентација Србије, сачињена такође од Новосађана, четвороструки шампион светског првенства у баскету 3×3.
24. и 25. маја, престоница баскета 3×3 представиће најбоље играче света, атрактиван баскет и сјајну музику која ће пратити читав програм!
Генерални спонзор догађаја је Ultra energy drink, а турнир су подржали и Град Нови Сад – Градска управа за спорт и омладину, Омладинска престоница Европе Нови Сад – ОПЕНС 2019, Аутономна покрајина Војводина – Покрајински секретаријат за спорт и омладину, као и шопинг центар Променада, МаxБет и ВОДА ВОДА.

Leave a comment