Већ дванаест година уназад, сваког лета српска престоница жељно очекује преко 150 студената из свих делова света! Како би им на што бољи начин представили Србију, потребна нам је помоћ младих активиста.

Волонтирај!

Међународна студентска недеља у Београду ће се ове године одржати од 14. до 22. јула под слоганом Будућност зове, а домаћи и страни учесници ће имати прилику да уживају у разноврсним манифестацијама забавно-едукативног карактера.
Позивамо све заинтересоване младе да учествују у организацији највећег студентског фестивала у Југоисточној Европи!
Волонтери на фестивалу ће добити могућност да стекну разноврсна корисна искуства попут вештина организовања и управљања догађајима, дружења са вршњацима из читавог света и упознавања њихових култура. Обзиром на то да је пројекат интернационалног карактера, званични језик фестивала је енглески.

Волонтерски сектори на фестивалу су:

1. Гроуп гуиде волонтери/ке, који ће координисати групама учесника приликом одржавања различитих манифестација, а самим тим ће бити у сталној, непосредној комуникацији са њима.
2.Инфо&хост волонтери/ке, који ће бити на располагању учесницима приликом доласка, смештаја и упознавања са основним информацијама током фестивала.
3.Сектор логистика, који представља једну од најбитнијих предуслова за успешно функционисање фестивала.
4. Медиа волонтери/ке – видео/фото, који су задужени да забележе све лепе тренутке у току фестивала и претворе их у успомене.

УСЛОВИ ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ :
– Особе старости између 18 и 30 година са местом боравка у Београду;
– Познавање енглеског језика;

*У случају да се пријављујете за медија волонтере/ке, од вас очекујемо да фотографишете/снимате све догађаје током фестивала, због чега је пожељно познавање рада у Photoshop-у или неком сличном програму за обраду фотографија и монтирање видеа. Медиа сектор традиционално највише сарађује са ПР тимом, будући да им управо они обезбеђују део материјала за саопштења, сајт и све друштвене мреже. Волели бисмо да видимо и ваш досадашњи рад, те очекујемо ваш портолио приликом пријављивања.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?
Пријавни формулар налази се на сајту http://iswib.org/index.php.
Рок за пријављивање волонтера је 17. мај, 00:59.

Више информација о пријављивању, волонтирању и фестивалу можете пронаћи на званичном сајту http://iswib.org/index.php као и на фацебоок страници https://www.facebook.com/iswib/.

Leave a comment