Да су Wu-Tang Clan највећа хип-хоп група свих времена, потврдиле су и градске власти у Њујорку, које су им одале почаст каква се ретко виђа.

Многи тек после смрти добију улицу са својим именом, док је за звезде Сеа Стар фестивала, Wu-Tang Clan, у граду који никад не спава, одвојен цео један кварт! Неколико улица које чине Парк Хил, четврт њујоршког Стејтен Ајленда, једног од пет делова ове метрополе, од сада службено носе име “Wu-Tang District”, у част једне од највећих група у историји музике, а који потичу баш из тог кварта.

Wu-Tang-Clan

Свечана церемонија догодила се након што је градско веће Њујорка у децембру једногласно одлучило да ови хип хоп великани заслужују улицу због свог доприноса локалној заједници, али се та одлука до данас претворила у то да Wu-Tang Clan након 40 милиона продатих албума, низа награда и сопствене робне марке, данас имају и свој кварт у најпознатијем граду на планети! Церемонији је присуствовало и неколико градских одборника, уз чланове Wu-Tang Clan: “Ово је сјајан дан и драго ми је да имамо могућност да одамо почаст нашим локалним херојима, младим људима који су ставили Стејтен Ајленд на интернационалну мапу” – изјавила је за медије градска одборница Debbie Rose и додала – “Суочени с бројним препрекама, они су се показали, не само као врхунски реп и хип хоп извођачи, већ и као инспирација бројним светским музичарима и правцима на које су утицали”. Raekwon The Chef на свом је Facebooku поделио видео снимак откривања табле уз речи: “Хвала Стејтен Ајленд, Њујорк.”

Велики Wu-Tang Clan потврдили су почетком априла долазак на Sea Star Фестивал и то у склопу велике светске турнеје којом обележавају 25 година од изласка можда и најутицајнијег реп албума – (“Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”. Њихов наступ на Addiko Tesla бини у суботу 25. маја биће ексклузиван за целу Централну, Јужну и Источну Еуропу. Осим највеће хип хоп групе у историји, у прекрасну лагуну Стелла Марис у Умагу долазе и водећи електронски извођачи данашњице Свен Ватх и Нина Кравиз, британска трап-јазз сензација IAMDDB, глобални хитмејкер Махмут Орхан, techno звезде нове генерације Ilario Alicante и Enrico Sangiuliani, врх регионалне музичке сцене коју предводе Бајага и Инструктори, Хладно пиво, Војко В, Кранкшвестер, Марко Настић, Петар Дундов, Фоx, Хигх5, Нола и многи други.

Фестивалске улазнице за Сеа Стар доступне су по цени од 4.200 динара, што је 35% попуста у односу на финалну цену. У понуди су још и једнодневне улазнице по цени од 2.700 динара, ВИП Голд улазнице по цени од 12.000 динара и једнодневне ВИП улазнице од 6.500 динара, а у току је и омиљена акција “Купи 4, зграби 5” у којој сви који одједном купе четири фестивалске улазнице пету добијају на поклон! Улазнице се могу купити путем сајта www.seastarfestival.com.

У понуди је широка лепеза смештаја за све посетиоце Сеа Стар фестивала. Stella Maris нуди premium камп с четири звездице, у чију цену је урачунато и коришћење базена на отвореном с морском водом, те бунгалова, апартмана вила или хотела који се налазе у непосредној близини фестивалског простора. Понуде смештаја крећу се од невероватних 7€ за камп, 8€ за бунгалове и 10.8€ по особи за ноћ за фестивалске апартмане, а могуће је купити и разне пакете који укључују камп и улазницу већ по цени од 46€. Резервација смештаја и додатне информације о свим опцијама могу се пронаћи на страници https://www.seastarfestival.com/smjestaj/.

Leave a comment