Пролећна Новосадска размена књига одржаће се у недељу, 5. маја, у културној станици Еђшег у Антона Чехова 4 под слоганом #Разлиставање.

Посети догађај!

Књиге које Новосађанима и гостима Новог Сада више нису потребне, или их више неће читати, а у употребљивом су стању, у току догађаја они могу заменити за купоне — _преразмишљоне_, које потом мењају за неке од књига из базе размене. Хранитељска библиотека Преразмишљавања прикупила је више хиљада књига на претходним разменама, али и уз помоћ и подршку донатора — појединаца, институција и организација, које су подржале ову потпуно непрофитну иницијативу.

Традиционално Књижевно поподне са почетком у 17 часова угостиће издавачку кућу Културанова и писца Драгослава Чупића који ће представити књигу „Омфалион или песме божанског лакрдијаша”.

Током читаве размене књига, од 14 до 20 часова, посетиоци ће моћи да уживају у изложби дечјих радова насталих на радионици осмишљавања књижевног јунака коју је писац фантастике Милош Петковић одржао на
Међународном сајму књига у Новом Саду, а студенткиња педагогије и једна од организаторки размене Ана Богојев водиће целодневни аниматорски програм за децу (цртање, причање прича, читање).

Како је ово 7. Новосадска размена књига, учесници чија је последња оцена у индексу седмица добиће садницу собног цвећа.

На размену можете донети било који број књига, а учествују све врсте — од белетристике, преко научнопопуларне литературе, енциклопедија и приручника, до кувара и џепних издања.

Уколико неко није у прилици да дође на Размену, а жели да донира књиге, може се јавити организаторима било када пре размене како би договорили примопредају. Све књиге које преостану након размене, наставиће да траже своје читаоце кроз наредне размене, али и кроз поклањање верним читаоцима Преразмишљавања.

Седма размена књига коју књижевни блог Преразмишљавање [1]организује у Новом Саду, трајаће од 14 до 20 часова, улаз је бесплатан.

Leave a comment