Директор Гимназије у Лебану Драган Ђорић забранио је, вече пред полазак, ученицима те школе да учествују на такмичењу Позоришни сусрети, које се сваке године одржава у Крагујевцу, а на ком је ова школа чак три пута досад освајала прво место.

театар

Према писању Југмедије, разлог оваквог директоровог поступка лежи у томе што предметни професор, ментор ученицима на драмској секцији, Душан Благојевић, није на време предао захтев Школи за одобрење учешћа на овом такмичењу.

Професор Благојевић није на време поднео захтев како би школа пријавила такмичење, већ је он сам то учинио, што значи да није испоштовао правила. То се може лако доказати увидом у пријаву организатора такмичења – наводи Ђорић.

С друге стране, професор Благојевић тврди да директор никада није био наклоњен школском театру, и да су разлози за овакво понашање друге природе.

Директор одбија да изда налог за службено путовање, измишљајући разлоге, иако су и превоз и наступ ученика били договорени, за шта постоји и писани траг. Позоришни сусрети су у Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја које је и организатор Сусрета заједно са Првом крагујевачком гимназијом – каже Благојевић и додаје да је театар Гимназијалац не само троструки победник овог такмичења, већ и добитник великог броја других признања и награда, чиме само доприноси угледу школе.

Након састанка Школског одбора, директор је и званично саопштио окупљеним ученицима да је одлука о забрани учествовања на такмичењу коначна.

У знак протеста, ученици су бојкотовали редовну наставу и у школском дворишту одиграли целу представу Мртво море за почетнике.

 

Фотографије: Фејсбук

Leave a comment