Креативна радионица Балкан расписује Међународни конкурс за афирмисане и неафирмисане писце који пишу на: српском, хрватском, босанском и црногорском језику, на ћирилици или латиници из Србије, региона и дијаспоре а ради визуелног оплемењавања књиге КР Балкан позива карикатуристе, дизајнере, сликаре, фотографе, декупажисте, етно-ствараоце да узму учешћа не само на конкурсу за овај већ и на конкурсима за све наше наредне Зборнике, за књигу: Конкурс за Зборник традиције.

Пријави се на конкурс!

Ово је ауторски Зборник са циљем да покаже разноврсност уметничког интересовања аутора као и да у једној нетематској поетској и прозној књизи прикаже тренутну слику стваралаштва у региону и дијаспори.

Посебно апострофирамо да нам аутори који негују и чувају традицију свог родног краја могу слати и кратке приче и анегдоте, аутентичне народне песме, фотографије знаменитости, народних ношњи, ретких заната, рукотворина… Обзиром да се Зборници у издању КР Балкан налазе у преко 130 библиотека у Србији, у преко 20 библиотека у региону и око 15 библиотека у свету, а посебно истичемо Конгресну библиотеку у Вашингтону и Националну библиотеку у Лондону… фотографијама обележена и речју описана традиција краја из кога аутори потичу ће остати трајно добро које ће моћи да види и прочита велики број људи.

Чувари традиције ће бити под-тема И будућих Зборника у издању КР Балкан.

На конкурсу могу учествовати и припадници других народа или националних мањина који пишу на матерњем језику, уколико своје радове преведу на један од набројаних језика.

Конкурс траје док се не прикупи оптималан број радова за респектабилну књигу обима око 400 страна.

За Зборник се могу слати и већ објављени радови јер нам је жеља да се аутори представе својим најбољим радовима.

Корица ће бити на писму (ћирилици или латиници) на коме буде више радова.

На сајту www.krbalkan.rs (линк: http://www.krbalkan.rs/projekti.html) биће два пута месечно објављивана имена аутора и њихови радови који ће бити уврштени у Зборник са одобрењем редакције, Списак уврштених радова можете видети кликом миша на корицу књиге.

Рад на књизи се може пратити и на нашој фејсбук страници.

Сва питања у вези са конкурсом можете постављати на е-маил: zbornik@krbalkan.rs.

Услови конкурса
Поезија (љубавна, за децу, социјална, мисаона, родољубива, лирска, …) до 26 редова (рачунајући и размак између строфа, име аутора и наслов песме)
Хаику поезија – 4 рада – тростиха (рачуна се као један рад)
Кратка прича– до 25 редова у Wорду, величина слова 14
Афоризми и мисли – до 25 редова у Wорду, величина слова 14
Фотографије, уметничке слике, цртежи, декупаж, карикатуре, дизајн– 2 фотографије се рачунају као један рад
Калиграфија – 1 – 2 фотографије у ЈПГ формату

Књижевни радови се шаљу у Microsoft Word формату (2003 или 2007) у фонту Times New Roman 14; Уметничке фотографије, фотографије уметничких слика, цртежа, карикатуре, декупаж, дизајн слати у електронском формат на мејл zbornik@krbalkan.rs : векторски графички формат (ЦДР, ПДФ, АИ, ЕПС) или БИТ мапа (300 дпи, ПСД, ТИФ, ЈПГ, ПНГ, ПДФ) или поштом на адресу Креативна радионица Балкан, Сувопољска 11, 11210 Београд;

Уз радове послати и краћу биографију, до 20 редова, такође у Microsoft Word формату (2003 или 2007) у фонту Times New Roman – у истом фолдеру као и књижевне радове, или у посебном фолдеру, ако су у питању визуелни радови;
уз биографију (такође у истом фолдеру) послати и тачне податке: име и презиме, државу, место, поштански број места, улицу и број, телефон и е-маил адресу.

Сваки учесник може послати онолико радова колико му то могућности дозвољавају.

Радове слати на електронску адресу zbornik@krbalkan.rs.
Учешћем на конкурсу аутор се одриче накнаде за ауторска права за радове, који ће му, уколико задовоље књижевно-уметничке критеријуме, бити објављени у поменутом, првом издању овог Зборника.
сваки аутор чији радови буду објављени у Зборнику, биће позиван на промотивне активности КР Балкан, на којима, уколико жели, може и учествовати,
Књига ће садржати на корици и у књижном блоку QР код па ће радове моћи да слушају слепа и слабовида лица а остали гледати и слушати промоцију или промоције, и ауторе које нам пошаљу тонски снимак свог рада….
По традицији, када се заврши књига, аутори ће гласати за НАЈ… аутора коме ће КР Балкан објавити књигу о трошку КР Балкан до 100 страна и у 100 примерака

Посебни услови

Штампу у Зборнику остварују чланови Удружења КР Балкан уз учешће/пренумерацију од 900.00 динара по раду и толико ће књига припасти аутору по објављивању Зборника.
остали заинтересовани плаћају учешће/пренумерацију од 1.200.00 РСД по раду и толико ће књига припасти аутору по објављивању зборника.
Уплате се врше на рачун Креативне радионице Балкан 205-205634-09 код Комерцијалне банке АД Београд, са назнаком ДОНАЦИЈА ЗА ЗБОРНИК;
чланови КР Балкан који живе ван Србије и немају могућности да уплату изврше у динарском износу из Србије уплаћују 8 ЕУР, а остали заинтересовани 10 ЕУР на наш девизни рачун који ће добити са инструкцијама за плаћање, ако нам се јаве на е-маил: info@krbalkan.rs.

Напомена: чланарина у Креативној радионици Балкан НИЈЕ ОБАВЕЗНА, и ниједан аутор НЕМА ОБАВЕЗУ да је плаћа сваке године! Члан КР Балкан се постаје куповином једног до сада објављеног Зборника по цени: за Србију 1.200.00 динара са урачунатом поштарином, а за иностранство 22 ЕУР са урачунатом поштарином.

Важне напомене
Поштански трошкови испоруке Зборника сносе аутори.
Молимо ауторе да не уплаћују учешће унапред док не добију од нас обавештење да им рад задовољава задате књижевно-уметничке и естетске критеријуме.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment