Удружење ОФФ Нови Сад је током претходне и текуће године пред новосадску публику довело десетак регионалних филмских хитова који нису доспели на редовне репертоаре градских биоскопа, као и једну позоришну представу намењену млађој публици.

Сан о Милени

У жељи да својим активностима покрије и даске које живот значе, ОФФ Нови Сад у сарадњи са Битеф Театром организује новосадску премијеру представе Сан о Милени у суботу, 20. априла у позоришној сали зграде НИС-а, са почетком у 20 часова.
Документарно-играна представа о најплодоноснијој сликарки новије српске историје настаје из вишемесечног документарног позоришног истраживања њене биографије, те позоришног истраживања језика и форме представе у контексту личне ликовне естетике Милене Павловић Барили. Стога се ова представа готово може назвати “сликарском” и представља едукативни, високо поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих локалних уметница 20 века, која је стекла светску славу.
Редитељка Јелена Богавац и екипа представе ослонила се на истраживачки рад стручног сарадника Миодрага Ковачевића, који представи доприноси веродостојном фактографијом, док видео радови Игора Марковића од ове представе праве естетизован мултимедијални спектакл, приказујући неке од Милениних познатих слика у новом, полу-анимираном издању, додатно оживљавајући њене снолике теме.
Редитељка наводи да је у Милениним сликама, заједно са читавом екипом, нашла огледало за спознавање свог места у трагању у уметности, те да кроз Миленину причу преноси и своју, као и да је рад на овој представи био једно од најчаробнијих искустава после дуго времена у позоришту. Младу глумачку екипу која на сцену доноси Миленин живот чине Тијана Вишковић, Александра Вељковић, Јован Здравковић и Марко Панајотовић.
Више о животу и делу сликарке, поетесе, сценографкиње, илустраторке, претече савремене мултимедијалне уметнице сазнајте кроз оригинална писма, документа, критике,дневничке белешке, аналитички текстови и поезију саме Милене Павловић Барили у уметничком перформансу и представи Сан о Милени. Карте за премијеру 20. априла можете купити преко сајта и на свим продајним местима Gigstix-а.

 

Leave a comment