На 4. фестивалу „Позоришно пролеће“ у Шапцу представа „Тартиф“ Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор понела је укупно 6 награда.

Погледај представу!

Жири у саставу Карпо Година, Никола Ристановски и др Петар Кауков донели су одлуку да награда за младу глумицу припадне Даници Грубачки за улогу Маријане у представи „Тартиф“. Хани Селимовић за улогу Дорине припала је награда за најбољу женску улогу, док је награду за најбољу мушку улогу понео Саша Торлаковић за тумачење Тартифа.
Награда за најбољу режију припала је Игору Вуку Торбици, док је ова представа однела и награду за најбољу представу у целини.
Композитору Владимиру Пејковићу припала је награда за музику у представи „Тартиф“.
Поред награђених Саше Торлаковић, Хане Селимовић, Данице Грубачки, у представи играју Нинослав Ђорђевић, Тијана Марковић, Марко Марковић, Биљана Кескеновић, Марко Савић, Душан Вукашиновић, Немања Бакић, Милорад Капор и Драгана Шуша. Сценограф представе је Андреја Рондовић, костимограф Јелисавета Татић Чутурило, а композитор награђени Владимир Пејковић.
Представа „Тартиф“ ауторски је пројекат Игора Вука Торбице рађен по мотивима оригиналне Молијерове драме у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор.
Премијеру је представа доживела 8. фебруара у Народном позоришту Сомбор, док је у Српском народном позоришту први пут изведена 19. фебруара ове године.

Leave a comment