Након три ипо године од њиховог последњег наступа у Београду, Мајамистy ТриО из Новог Сада почастиће Београђане концертом у културном центру Град, 17. априла 2019. у 21 часова.

Поново у Београду

У мало измењеном саставу, Маја Алвановић, клавир, Ервин Малина, контрабас и Лав Ковач, бубњеви, трио овим наступом најављује свој трећи албум чије се издање очекује на јесен ове године, а који ће делимично и представити на београдском концерту.
Критичари кажу да њихова епска и синематична музика обара с’ ногу и да ју је најбоље описати као једно вансеријско путовање (ALL ABOUT JAZZ), свакако је сигурно да ова музика никог не оставља равнодушним.
Трио је након своја два албума -“Mistyland” (2011. СКЦ, Нови Сад) и “Love” (2014. Cosmic Sounds Records), моментално скренуо пажњу на себе оригиналним композиторским и аранжерским изразом. Класичарски приступ композицији и свирању клавира, емотиван набој близак скандинавској џез продукцији, те препознатљива лирска атмосфера коју форсира чувени издавач ECM Records, били су полазна тачка за нове подухвате новосадског трија.
Палета стилских утицаја креће се од славног гитаристе Пета Метинија до динамичног, модерног израза Есбјорн Свенсон Трија.
Након бројних запажених наступа на домаћим џез фестивалима и гостовањима на интернационалним сценама, од Кијева и Софије, до Беча и Лондона, сјајних рецензија и приказа у релевантним иностраним џез медијима, па чак и успешне дистрибуције CD-ова у далеком Јапану, Мајамистy ТриО је израстао и у аутентичну концертну атракцију.

Карте за концерт, по цени од 300 динара, купују се на улазу у КЦ ГРАД, Браће Крсмановић 4, Београд.

 

Leave a comment