После великог успеха филмске екранизације једне од најпопуларнијих видео игрица свих времена, „Ангрy Бирдс Филм“ добија свој очекивани наставак – „Ангрy Бирдс Филм 2“ који нам у биоскопе стиже у августу месецу. Шта нас очекује овог лета погледајте у првој биоскопској најави филма.

Погледај филм!

Ради се о филму снимљеном према једној од најпопуларнијих видео игрица о најсимпатичнијим љутим птицама на свету. Први филм из 2016-те године успешно је пренео ту популарност на велика платна. Због незапамћене популарности видео игрице, његов велики успех у биоскопима био је потпуно очекиван. „Ангрy Бирдс Филм“ је добио велики број задовољних гледалаца, и оних млађих али и оних старијих. Заправо, за филм се од почетка знало да је филм за целу породицу и све генерације. Од наставака филма се не очекује ништа мање.
У филму „Ангрy Бирдс Филм 2“ рат, који између птица и прасића и даље траје, изненада је прекинут с појављивањем треће, заједничке, опасности. Наши познати јунаци Црвени, Жути и Бомба сусрећу се с потпуно новим непријатељем који жели преузети острво. Овај пут птице и прасићи морају сарађивати јер једино заједничким снагама могу победити претњу која им се приближава. „Ангрy Бирдс Филм“ је авантуристички и изразито хумористичан анимирани филм за све генерације гледалаца. У домаћим биоскопима публика ће уз уобичајену синхронизовану верзију у којој лик омиљног Црвеног тумачи Петар Стругар а популарно прасе Леонарда Слободан Тешић, моћи да погледа и оригиналну верзију филма у којој су гласове омиљеним анимираним јунацима позајмили популарни амерички глумци Питер Динклиџ, Џош Гед, Дени Мекбрајд, Бил Хадер и други. Филм су режирали Тони Лиондис и Џон Рајс, а сценарио је написао Питер Акамер. Филм ће се приказивати и у 2Д и у 3Д верзији.
Видео игра „Ангрy Бирдс“ глобални је феномен који је, можемо рећи, залудео свет. Ради се о мега-популарној франшизи видео игрица насталој у децембру 2009. године која је од тада доживела праву експлозију и проширила се са мобилних уређаја на конзоле за играње игрица и компјутере. Са преко три милијарде преузимања игрице на свим платформама носи титулу апсолутног рекордера у броју прузетих аплицакија неке бесплатне игре у историји. Сама игра названа је највећим успехом свих времена када су у питању мобилне апликације. Због тога није ни чудно да филмске реализације нижу овакве успехе.

Leave a comment