VII МЕМОРИЈАЛНИ НАУЧНИ СКУП ИЗ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

„ДОЦЕНТ ДР МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА“

Посети научни скуп!

Катедра за хемијску технологију и заштиту животне средине Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине ПМФ-а у Новом Саду и Фондација „др Милена Далмација” у име сећања на трагично преминулу колегиницу доцента др Милену Далмацију организују
VII МЕМОРИЈАЛНИ НАУЧНИ СКУП ИЗ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ „ДОЦЕНТ ДР
МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА“.

Седми меморијални скуп ће се одржати у понедељак и уторак, 1. И 2. АПРИЛА 2019. ГОДИНЕ, са почетком у 10:00 часова, у Сали за седнице 14/В на Природно-математичком факултету у Новом Саду, Трг Доситеја Обрадовића 3.

Главне теме овогодишњег скупа биће: вода, ваздух, земљиште, седимент, управљање отпадом, одрживи развој, законодавство у области заштите животне средине.

Скуп ће се одржати као наставак традиције започете 2013. године. У знак сећања на Милену, предавања по позиву на седмом меморијалном скупу одржаће добитници награде _„ДОЦЕНТ ДР МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА“ _за докторску дисертацију која је дала значајан научни допринос из области заштите животне средине, др Наташа Варга, др Сања Милошевић Говедаровић и др Александра Цветановић. Пленарна предавања одржаће Доц. др Драгана Шуњка на тему „Примена технике пасивног узорковања у одређивању садржаја пестицида у води” као и
Доц. др Борис Агарски на тему “Одмеравање код оцењивања утицаја животног циклуса”. Поред наведених предавања, резултате својих истраживања презентоваће млади научници и истраживачи, чији су радови прихваћени од стране научног одбора скупа.

Контакт за више детаља др Ђурђа Керкез 021 485 2734.

Leave a comment