Центар за културу „Бихор“ расписао је конкурс за за причу инспирисану бихором/завичајем.

Пријави се на конкурс!

Циљ конкурса је подстицање и промоција аутора који савременим рукописом могу ући у круг списатељских следбеника Ћамила Сијарића, Исмета Реброње и других књижевних великана са овог простора да запишу или измаштају причу за литературу.

Књижевна награда Завичајне стазе – Бихор 2019 – додељује се за: необјављену причу инспирисану БИХОРОМ-ЗАВИЧАЈЕМ.

Пожељно је да дужина приче не прелази пет страна у Wорду (величина слова 12). Све до садашње збирке одабраних прича извале су пажњу читалаца и стручне критике.

Прошлог лета жири је похвалио 32 приче које ће се, за који дан појавити из штампе, под насловом Бихорске сумње.

“Овај избор прича читаоцу омогућава увид у једно од књижевних поља на којем обитава завичај са свим својим посебностима, али и особинама света уроњеног у време које представља вечити усуд, и које га обликује и формира сходно сплету историјских, културолошких и других вредности.

Завичај се овде манифестује не само као реална одредница, већ – кроз фестивал кратке приче – постаје и релевантна књижевна одредница”, записао је књиженик Богић Ракочевић.

Конкурс, за нову збирку прича и Фестивал, отворен до 21. маја 2019. године. Резултати ће бити објављени у медијима, а награде додељене на завршници Фестивала приче Завичајне стазе – Бихор 2019, у термину од 2. до 8. августа ове године у Петњици. Приспеле рукописе оцењује жири у саставу: Шабан Шаренкапић, Миле Стојић, Етхем Мандић.

Три најуспешније приче, по оцени жирија, биће награђене плакетом Фестивала и новчаним износом од:

  • I – 400 еура,
  • II – 300 еура,
  • III – 200 еура.

Приче се шаљу у четири примерка, под шифром. Шифра треба бити исписана на полеђини омотнице у којој се прича шаље, као и на првој страници приче.

У исту пошиљку треба убацити посебан коверат означен шифром, са запечаћеним подацима о аутору: име и презиме, адреса, број телефона, емаил адреса.

Организатор Фестивала приче Завичајне стазе – Бихор 2019

НВО Центар за културу „Бихор“, Петњица

Емаил: ck.bihor@t-com.me

Контакт телефон/фаx: +382(0)51 238 – 261, 069 061 003

Радови се шаљу на адресу: Центар за сеоски развој Петњица, 84312, Петњица, Црна Гора са назнаком: За Фестивал приче Завичајне стазе – Бихор 2019.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment