Авангардни собичак за авангардне персоне

„Стил је начин да кажете ко сте, а да не морате ни да проговорите“.  Р. Зои

Наташа Шијачић, студенткиња историје уметности и ученица школе за моделовање и дизајн одеће, одувек је била заљубљена у Париз – град уметности, светлости и моде. Сматрала је да се отменост Парижана може изнети и на другим местима, и тако је све почело.

Данас она прави прелепе лептир-машне, кравате, трегере, џепне марамице, брошеве, украсе за косу… Пре три године почела је са израдом машни, а уз њих су сасвим спонтано дошли и комади одеће, са идејом да мало отмености никоме од нас није на одмет. У разговору нам је открила како је дошла на идеју да ствара ове прелепе стварчице и где проналази инспирацију за то.

– Тражила сам да купим себи одређене модне додатке, али пошто нисам успела да пронађем оно што сам замислила, решила сам да покушам сама да их направим. Тако сам открила свет руктовораца, ствари по мери и личном укусу, као супротност унифицираности великих брендова. Искрено, већину ствари данас купујем од својих колега – рекла је Наташа.

Фото: Јелена Хинић

Префињеност, нежност, креативност и јединственост одликују њене рукотворине. Једном речју – уметност.

– Ако сам све радиш, потребно је много труда. Ипак, не пада ми тешко, посебно када не морам да ограничавам креативност. У ствари, креативност тражи труд. Надам се да ћу успети све замисли и да изведем – додала је ова креативна уметница.

Avangardni sobicak 3
Фото: Мила Пејић

На питање колико је тешко водити сопствени посао, одговара да није тешко, али је неизвесно.

– С временом се сви проблеми лако реше. Мада, на крају све зависи од људи и њиховог укуса. Ту сам, искрено, пријатно изненађена – истиче она.

Кажу да одело не чини човека, али да доста говори о њему. Избор машни и осталих модних детаља у Авангардном собичку је толики да свако може да пронађе оно што нешто говори управо о њему.

– Ми не можемо променити чињеницу да први утисак на људе остављамо нашим изгледом и начином облачења. Ако је већ тако, не би било лоше да тај утисак одаје отмену јединственост, елеганцију и сопствени стил – закључује Наташа.

Avangardni sobicak 4
Фото: Мила Пејић

Више информација о Наташиним очаравјућим рукотворинама можете наћи на њеној Фејсбук страници, а она је одлучила да неког од наших читалаца награди једном лепом машном из свог асортимана. Да би учествовао у игри, потребно је да лајкујеш Фејсбук страницу Омладинских новина, да шерујеш нашу објаву овог текста и испод наше објаве овог текста на Фејсбуку напишеш у коментару који је твој омиљени модни детаљ. Добитнике извлачимо у понедељак у 21 сат. Срећно!

Данијела Шиловановић

Leave a comment