Пријави се на такмичење Метрополитан таленти и освоји бесплатно четворогодишње школовање на Универзитету Метрополитан из области која те занима!

Како да боље организујем своје време
Пријави се!

Универзитет Метрополитан традиционално организује такмичење Метрополитан таленти већ 13 година, подстичући креативност, иновативност и проактивно понашање младих попут тебе.

Сада је време да искористиш прилику и освојиш вредне награде.

Области у којима можеш да се такмичиш:
Информационе технологије

Задатак: Израдите апликацију написану у програмском језику по вашем избору, на неку од задатих тема (нпр. апликација која је друштвено корисна, образовна или бизнис апликација) или на тему коју ви изаберете. Апликацију и програмски код представите кроз ПоwерПоинт презентацију, а стручни жири ће оценити иновативност апликације, као и квалитет реализације и техничког разумевања.
Рачунарске игре

Задатак: Креирајте видео игру по вашем избору. Можете да користите алате и програмске језике који вам највише одговарају, а нисте ограничени ни темом. Имате потпуну слободу да изаберете каква ће то игра бити, а нашем жирију ћете презентовати осмишљен сценарио и концепт.
Менаџмент

Задатак: Дајте нам предлог какву бисте фирму или организацију волели да водите, који производи или услуге би били актуелни на нашем тржишту. Како би функционисала организација у некој постојећој компанији којом бисте желели да руководите или како би функционисала ваша сопствена фирма. Направите концепт идеје (до две стране текста) и на крају спремите PowerPoint презентацију са кључним информацијама које ће представити вашу идеју.
Графички дизајн

Теме: Импулси
Шта данас мучи младе људе, а шта им убрзава ритам срца? Да ли су то велике симпатије, љубави, пријатељства или је то само страх од неуспеха и одбацивања? Срце брже куца када смо срећни и узбуђени, али и када смо тужни. Шта најдубље допире до вас, шта вас покреће, мотивише или узнемирава? Да ли су то истине или лажи? Које импресије и експресије највише утичу на Тебе?
Задатак: Дизајнирајте плакат који ће одговарати задатој теми. Димензије плаката су А3 (оријентисан хоризонтално или вертикално, по избору такмичара). Плакат се реализује искључиво у дигиталном облику, применом софтвера Photoshop или  Ilustrator/Corel Draw. Решење се доставља у дигиталном облику као ЈПГ фајл, реализује 150 дпи, димензија А3, на назначену е-маил адресу.
Дизајн интерактивних медија

Теме: Облик мојих мисли
Тема је постављена широко како такмичара не би ограничавала у креативном изразу. Кроз свој рад нам можете представити: О чему размишљате – шта вам заокупира мисли, како се осећате, како се борите са својим мислима – које мисли негујете, а које желите да избришете и како комуницирате своје мисли – да ли их чувате за себе или их делите са другима.
Задатак: Предложите визуелно решење или интерактивни дизајн (wеб дизајн, анимација, видео). Приликом пријаве наведите идеју коју имате, као и шта тачно желите да урадите и на који начин. Идеје ћете презентовати у PowerPoint презентацији, а жири ће оцењивати квалитет и функционалност решења.

Пријава
Попуни електронску пријаву и напиши кратак опис своје идеје.

Ради на својој идеји и прати мејл-ове, где ћеш редовно добијати све инструкције о току такмичења.

Важни датуми

  • 29. април – рок за предају радова
  • 02. мај – проглашење финалиста
  • 11. мај – финале такмичења

Шта је најбитније при оцени ваших радова?

  • 60% креативност и иновативност
  • 20% примењивост
  • 20% презентација идеје

А награде које смо спремили за вас су…
Победнику такмичења из сваке области (укупно 5 победника), биће уручена СТИПЕНДИЈА која покрива целокупну школарину на Основним академским студијама Универзитета Метрополитан у трајању од четири године.

Партнер такмичења је Образовни систем EQUILIBRIO који победницима поклања Premium курс страног језика по избору (укупно 5 победника)! Добитници награде курс могу искористити у периоду који им највише одговара, у складу са својим будућим академским обавезама.

Такође, партнер такмичења, туристичка агенција Go2 Travelling поклања путовање на једну од европских дестинација (укупно 5 победника) у првој години Основних академских студија, а у складу са условима које прописује туристичка агенција.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment