У среду, 20. марта у 20:30 часова у биоскопу Cineplexx Promenada, уз присуство ауторске и глумачке екипе, биће одржана свечана премијера новог блокбастера Милоша Биковића, „Балканска међа“. Глумци и аутори филма ће се поклонити публици након пројекције после које ће бити уприличено кратко дружење са њима. Карте су у продаји!

Погледај филм!

На 20. годишњицу бомбардовања Србије, у биоскопе стиже филм „Балканска међа“ – акциона драма инспирисана стварним догађајем који се одиграо 12. јуна 1999. када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром Слатина у Приштини. Ова 24 часовна акција од велике геополитичке важности, мотивисала је руске сценаристе да кроз сплет личних драма главних јунака, пренесу причу о историјској прекретници коју је међународна јавност оценила као могући почетак новог великог рата. Овај филмски спектакл, иако базично наслоњен на болну ратну тематику, шаље снажну мирољубиву поруку и поуку о пријатељству два народа.
Захваљујући продуцентској кући Arhangel studios, на чијем се челу налазе Милош Биковић и Миодраг Радоњић, руски ауторски тим предвођен редитељем Андрејем Волгином, снимао је већину сцена на аутентичним локацијама у Србији, а главне улога тумаче неки од најпознатијих домаћих глумаца.
Поред Биковића и Радоњића, у “Балканској међи” гледаћемо и Милену Радуловић, Александра Радојичића, Александра Срећковића Кубуру, Срђана Жику Тодоровића, али и Емира Кустурицу као специјалног госта. Са руске стране, главне улоге тумаче Гоша Куценко и Антон Пампушни.
ЛИНК ЗА ЗВАНИЧАН ТРАИЛЕР:

Карте су у продаји на благајнама биоскопа Cineplexx Promenada!

 

Leave a comment